MINISTARSTVO TURIZMA: U Grčku sa negativnim testom

J. SUBIN

26. 01. 2021. u 14:45

МИНИСТАРСТВО ТУРИЗМА: У Грчку са негативним тестом

Foto Tanjug

MINISTARKA turizma Tatjana Matić i ministar Republike Grčke za turizam, Haris Teokaris usaglasili su se na današnjem onlajn sastanku o potpisivanju zajedničkog Memorandum o razumevanju u oblasti turizma u uslovima pandemije KOVID, 19 koji će definisati uslove ulaska putnika iz Srbije u Grčku, odnosno iz Grčke u Srbiju, u periodu od 1. maja do 1. oktobra 2021. godine.

Ministarka Matić je tim povodom saopštila da je dogovoreno da će Memorandum predvideti međusobno priznavanje elektronskih sertifikata o vakcinaciji.


- Na taj način biće omogućen ulazak građanima obe zemlje koji su vakcinisani, dok će za građane koji nisu vakcinisani biti obavezan PCR ili antigenski test. Takođe, na granici će se raditi nasumični brzi testovi - objasnila je ministarka.

Ona je napomenula i da će građani koji do sada nisu mogli da ostvare zamenska putovanja za Grčku, a koji su sklopili ugovore sa turističkim agencijama, moći to da urade do 31.12.2021. godine.

-Otvaranje grčke granice za naše građane tokom letnje sezone biće simbolična slika potpune normalizacije naših života, ali i još jedna potvrda o dubokom i istinskom prijateljstvu i izvanrednim bilateralnim odnosima između Srbije i Grčke - poručila je Matić.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Tara

26.01.2021. 15:23

Posle toliko godina letovanja u Grčkoj u skupljim hotelima ne pada mi na pamet da radim brzinske i nepouzdane testove da bih zadovoljila protokol. Dakle ovog leta u zemlje koje ne traže test. Taman i promena malo.

Janjic Misa

26.01.2021. 18:44

Zašto vlasnicima nekretnina u Grčkoj Nije po napravljenim protokolu Nije dozvoljen ulazak u Grčku Ranije tj. Ne od 1.Maja Da mogu obići svoje nekretnine Sadašnji uslovi za vlasnike nekretnina Su isuviše komplikovani i skupi Nadam se da će te uzeti u obzir Nas problem Jer po nekim pitanjima u Grčkoj ima oko 6ooo vlasnika Nekretnina Ne shvatljivo je da toliko meseci Nije dozvoljeno obilazak pri strog vlasnistva

Rašo

26.01.2021. 20:41

Ако је потврда "великог пријатељства" овакав споразум како се онда зове прихватање да се у Албанију иде како ко хоће, без тестова, провера само са ЛК, ... Сваке године се пред туристичку сезону објави по нека каже и подвала према Грчкој. Занимљиво!

Odabrani soj 89

26.01.2021. 23:40

Не знам за вас остале, али знам да ова министарка неће још дуго "летовати" на фотељи!

Idem tamo

27.01.2021. 09:26

где не требају никакве посебне процедуре. Ако таквих не буде, прескочићу летовање и ове године...