SPREMNA STRATEGIJA KAPITALA: Sledeće nedelje na sednici Vlade

S. B.

26. 11. 2021. u 12:56

VLADA će sledeće nedelje usvojiti Strategiju za razvoj tržišta kapitala za period od 2021. do 2026. godine i Akcioni plan za njeno sprovođenje.

СПРЕМНА СТРАТЕГИЈА КАПИТАЛА: Следеће недеље на седници Владе

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On, između ostalog, predviđa uspostavljanje radne grupe koju će činiti predstavnici Vlade, Narodne banke Srbije, kao i industrije.

Ovo je najavio danas v. d. pomoćnika ministra finansija Ognjen Popović, učestvujući na V Srpskim danima osiguranja: "Tempora mutantur", održanim u Aranđelovcu.

- Izmenama i dopunama Zakona o osiguranju je rešen višedecenijski problem pre svega kompanija Dunav osiguranje i Triglav, a one indirektno utiču na celokupno tržište osiguranja, kao i na tržište kapitala - rekao je Popović. - Ovim zakonom konačno se rešava pitanje društvenog kapitala i na taj način se omogućava otklanjanje nejednakosti na tržištu i ovim učesnicima se olakšava poslovanje, vođenje poslovnih knjiga, i izjednačavaju se sa ostalim učesnicima. Kapital u ovim društvima napokon će dobiti titulara, čime se povećava transparentnost i odgovornost u poslovanju. Ono što je važno je da se te akcije konačno pojavljuju na berzi u slobodnom prometu i da će one sada biti ne samo u rukama kompanije, već i u rukama zaposlenih i bivših zaposlenih, čime raste baza naših individualnih investitora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!