KOMPLETNU PROIZVODNJU SELE U SVILAJNAC: Predstavnici kompanije EWVS saopštili lepe vesti

Tanjug

17. 06. 2021. u 17:47

KOMPANIJA Elektric Works Vossloh Schwabe (EWVS), koja u Svilajncu ima fabriku od 2010. godine i sa oko 500 zaposlenih prestavlja stub privrede opštine, danas je od nje kupila još hektar zemljišta, na kojem će da širi proizvodnju.

КОМПЛЕТНУ ПРОИЗВОДЊУ СЕЛЕ У СВИЛАЈНАЦ: Представници компаније EWVS саопштили лепе вести

Foto: Z Gligorijević

EWVS se u Svilajncu bavi proizvodnjom energetskih efikasnih električnih komponenti za rasvetna tela.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović posle potpisivanja ugovora o prodaji zemljšta sa direktorom EWVS Dirk Bantel rekao je da EWVS nije samo prvi, nego i najveći partner i po veličini i po broju zaposlenih i da su zajedno uradili mnogo prjekata, pre svega u uvođenju sitema dualnog obrazovanja.

- Preneli su nam svoja iskustva, koja su nama vrlo značajna - rekao je Milanović.

Plan je, inače, da celokupnu svoju proizvodnju presele u Svilajnac i to je za opštinu najvažnije, jer su to i nova radna mesta i jedna moćna kompanija kojom može da se ponosi cela Srbije, naveo je Milanović.

Bantel je šptvrdio da kompanija planira da celokupnu proizvodnju iz Evrope preseli u Svilajnac.

- Imamo odličnu saradnju sa opštinom Svilajnac deset godina i primećujemo koliko je ova opština napredovala - rekao je Bantel i dodao da se poslovno okruženje promenilo, što dokazuju i druge strane kompanije koje su odlučile da investiraju u Svilajnca.

Dodao je da je zadovoljan radom u Slobodnoj zoni Svilajnac i celokupnom logističkom podrškom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni