STIŽE I NOVAC ZA PREDUZEĆA: Sledi isplata firmama, za svakog prijavljenog radnika 15.450 dinara

Novosti online

02. 06. 2021. u 16:16

ROK za prijavu svih preduzeća za državnu pomoć je istekao, a poslednja rata minimalca u okviru trećeg paketa mera, biće isplaćena 8. juna. Tada će svi preduzetnici, mikro, mala, srednja i velika preduzeća za svakog prijavljenog radnika dobiti po 15.450 dinara.

СТИЖЕ И НОВАЦ ЗА ПРЕДУЗЕЋА: Следи исплата фирмама, за сваког пријављеног радника 15.450 динара

Foto: Tanjug

Na dan isplate, u mnogim preduzećima radnici će dobiti i drugi deo plate.

Sa ovom isplatom praktično se zaključava treći paket pomoći koji je uključivao podršku svim preduzećima. Ova podrška praktično je pokrila zarade za mart, april i maj, a firme će ukupno, po svakom radniku, dobiti nešto više od 46.000 dinara, odnosno tri puta po 15.450, što je polovina januarske minimalne plate u Srbiji.

Pravo na ovu pomoć ima tačno 1.505.093 radnika zaposlenih kod preduzetnika, mada je broj prijavljenih bio značajno manji.

Podsetimo, država je privredu u okviru prvog i drugog ekonomskog paketa pomoći, prošle godine, podržala sa ukupno tri mesečna minimalca i dva puta po 60 odsto iznosa minimalne zarade.

Prvi je na račune kompanija uplatila početkom maja, drugi u junu, a treći u julu prošle godine. Velika preduzeća dobila su tri puta po 15.000 dinara za svakog radnika, a svi ostali po 30.000, odnosno po ceo minimalac.

U okviru drugog paketa mera, radnicima je u avgustu i septembru isplaćeno po 60 odsto minimalne zarade, odnosno ukupno po 36.000 dinara.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije