ISTIČE VREME DA ISPUNITE USLOV ZA 3.000 DINARA: Ako danas ne primite vakcinu, nećete moći da dobijete novac

Novosti online

31. 05. 2021. u 08:28

SVI građani stariji od 16 godina, a koji, zaključno sa današnjim danom, prime barem jednu dozu vakcine protiv korona virusa, moći će da se prijave za pomoć od 3.000 dinara.

ИСТИЧЕ ВРЕМЕ ДА ИСПУНИТЕ УСЛОВ ЗА 3.000 ДИНАРА: Ако данас не примите вакцину, нећете моћи да добијете новац

Struju ćemo u proseku plaćati 122 dinara mesečno više

Kako je ranije već najavljeno, prijava za pomoć počeće sutra, 1. juna, i trajaće do 15. juna. Novac će biti isplaćen do 20. juna.

Kako se prijaviti?

Prijava za ovu pomoć biće ista kao za pomoć "30 plus 30 evra" i vršiće se preko sajta Uprave za trezor (idp.trezor.gov.rs). Najstariji građani, kako je izjavio ministar finansija Siniša Mali, ne moraju da se prijavljuju.

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć neće biti važno koju vakcinu su građani primili od 4 dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V. Informaciju o primljenoj vakcini, kao i o datumu vakcinisanja, građani praktično neće morati u prijavi ni da daju.

- Svi podaci o vakcinisanju već su dostupni resornim institucijama, tako da će prijava biti gotovo identična prijavi za 60 evra na koju imaju pravo svi punoletni građani - rečeno je svojevremeno u Nemanjinoj 11.

Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, treba da, u padajućem meniju, kliknu na banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijavljuju za ovu pomoć. Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.

Ako se prijavljuju telefonski, na broj 0800 101 100, građani će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave. Podaci koji treba da ostave isti su kao i kod elektronske prijave.

Pomoć od 3.000 dinara način je da država motiviše građane da se vakcinišu, a kako bi se sačuvalo zdravlje ljudi. Uz to, kolektivni imunitet prvi je i najvažniji uslov da se život u Srbiji vrati u normalu.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)