ALBANCI MU PRETUKLI SINA, A SAD MU TRAŽE HARAČ: Ispovest Srbina od koga zahtevaju da plati 2.300 evra

D. ZEČEVIĆ

21. 04. 2021. u 22:03

DEJANU Dimitrijeviću, ocu Luke (19) koga su pre desetak dana pretukla trojica Albanaca u Gračanici, kosovska policija i sanitarna inspekcija pisale su čak tri kazne.

АЛБАНЦИ МУ ПРЕТУКЛИ СИНА, А САД МУ ТРАЖЕ ХАРАЧ: Исповест Србина од кога захтевају да плати 2.300 евра

Arhiva

Terete ga da je navodno organizovao proteste građana i time kršio epidemiološke mere i traže da plati 2.300 evra.

Dimitrijević kaže da je prva kazna bila navodno upozoravajuća, a druge dve ga obavezuju da plati visoke iznose. On tvrdi da nije bio organizator skupova, već da se narod u Gračanici spontano okupljao, nakon prebijanja njegovog sina.

- Pretukli su mi sina, a pritom su mi pisali i kazne. Jer, eto prođe deveti dan kako se građani i predstavnici nevladinog sektora ne mire sa prebijanjem moga sina, ali i kvalifikacijom dela, da je reč o učešću u tuči, te da je moj sin zadobio lake telesne povrede - ističe za naš list Dejan Dimitrijević.

On naglašava da je suština protesta građana da ukažu da bezbednosna situacija u Gračanici nije dobra.

- Luka se oporavlja. Neće povrede večno trajati, ali trebaće mu mnogo više vremena da se oporavi i psihički od straha i stresa koji je doživeo - dodaje Dejan i naglašava da je uložio prigovor na kazne koje su mu napisane i da očekuje odgovor nadležnih u nadi da neće morati da plati navedeni 2.300 evra.

PROTESTI

POSLE višednevnih protesta građana ispred policijske stanice u Gračanici, predstavnici civilnog sektora poslednja dva dana izveli su performanse u centru Gračanice. Prvog dana su izložili kutiju za prikupljanje "priloga za harač", dok su u sredu recitacijama pružili podršku pretučenom mladiću. Predstavnici NVO najavili su proteste i narednih dana uz poštovanje epidemioloških mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NEDELJA ODRŽIVOG RAZVOJA I POSLOVANJA: Bolji biznis za bolje društvo