DATUM KOJI SMO SVI ČEKALI: Profesor Kočović izneo novu prognozu - najavio dan vrlo važan za tok epidemije u Srbiji

Novosti onlajn

19. 04. 2021. u 20:08

GRAĐANI Srbije svakog dana u 15 časova čekaju presek broja zaraženih, u nadi da će ona pasti, i da ćemo se konačno vratiti normalnom životu.

ДАТУМ КОЈИ СМО СВИ ЧЕКАЛИ: Професор Кочовић изнео нову прогнозу - најавио дан врло важан за ток епидемије у Србији

Foto: Depositphotos/Printscreen

Profesor Petar Kočović, stručnjak za informacione tehnologije, koji zajedno sa svojim timom, mesecima unazad daje prognoze o kretanju epidemije na osnovu proračuna baziranog na Gausovoj krivoj, izneo je novu prognozu u kojoj se pominje datum koji do sada nismo imali. 

Naime, u jednom od njegovih poslednjih proračuna piše da će kraj trećeg talasa biti - 13. jul.

Foto: Printscreen

Kočović i dalje stoji do toga da je datum 13. maj dan koji će nam mnogo pokazati. Tada bi trebalo da se očekuje da padnemo na broj od 1300 zaraženih. 

Kada je on 1. aprila govorio o jednom od svojih proračuna, rekao je da je jedan od svojih dijagrama namerno naslovio kao pod-talas 2.

- Pod-talas 2 je krenuo 24. januara i to sa 1.317 zaraženih osoba dnevno. Procenjeni kraj talasa, prema mojim proračunima, trebalo bi da bude 15. maj. To ne znači da tada više neće biti obolelih, već da ćemo se vratiti na brojku od 24. januara - objasnio je tada Kočović. 

Danas on  je napomenuo da je taj datum trenutak kada će se osetiti pad, dok će još jedan manji pad potom uslediti od 23. maja do 13. jula, kada će broj zaraženih krenuti da pada nisko, što bi samim tim značilo da je ta sredina jula period kada ćemo konačno moći da predahnemo.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)