PO VAKCINU U TRŽNI CENTAR: Vesić saopštio najnoviju informaciju u vezi sa imunizacijom Beograđana

Novosti online

15. 04. 2021. u 15:23

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić održao je danas sastanak sa predstavnicima tržnih centara i rekao da je dogovoreno da od sledeće sedmice budu formirani mobilni punktovi za vakcinaciju u tim objektima.

ПО ВАКЦИНУ У ТРЖНИ ЦЕНТАР: Весић саопштио најновију информацију у вези са имунизацијом Београђана

Foto D. Milovanović

On je rekao da je važno što su ovi objekti ponovo počeli da rade jer zapošljavaju veliki broj ljudi, kao i to da se na taj način obavlja visoka stopa prometa od koje se plaća PDV, a tako i država prihoduje.

Foto: Beoinfo

 

– Sa predstavnicima tržnih centara i Gradskog zavoda za javno zdravlje smo razgovarali o organizaciji posebne akcije vakcinacije u tržnim centrima. Na razgovoru je utvrđeno da je većina zaposlenih vakcinisana i veoma smo zadovoljni zbog toga. Dogovor je da od sledeće nedelje napravimo mobilne punktove u tržnim centrima. Ti punktovi će biti stacionirani po nekoliko dana, a posetioci i surađani koji žive u njihovoj blizini će moći i da se vakcinišu. Higijena je na visokom nivou, poštuju se sve epidemiološke mere i ubacuje se svež vazduh kroz adekvatne klimatizacione sisteme. Poruka Grada Beograda je da su tržni centri bezbedno mesto i da sugrađani, uz poštovanje epidemioloških mera, slobodno mogu da ih posećuju – istakao je Vesić.

On je podsetio da je cilj Grada da se sugrađni vakcinišu u što većem broju, kao i da su ljudi iz svih delova prestonice podjednako bitni.

Sastanku su prisustvovali sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Stefoski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)