KRIZNI ŠTAB DANAS ODLUČUJE O MERAMA: Moguće otvaranje tržnih centara od vikenda

B. R.

09. 04. 2021. u 07:10

SA 3.625 potvrđenih slučajeva infekcije virusom korona na 16.055 testiranih u poslednja 24 sata, u Srbiji je nastavljen trend smirivanja epidemije, a da li je to dovoljno da se dodatno popuste mere otvaranjem tržnih centara, eventualno i povratkom đaka u klupe, "preseći" će danas Krizni štab.

КРИЗНИ ШТАБ ДАНАС ОДЛУЧУЈЕ О МЕРАМА: Могуће отварање тржних центара од викенда

Foto D. Milovanović

Medicinski deo ovog tela, uz ocenu da se situacija popravlja, smatra da bi, ipak, trebalo iskoristiti ovaj pozitivan trend, i još malo sačekati, ali zbog ekonomskih interesa ne isključuje se mogućnost popuštanja mera.

U bolnicama je juče prvi put posle dužeg vremenja smanjen broj hospitalizovanih, iako svega za devet, ali je i taj zaokret trenda izuzetno važan, s obzirom na to da je dosad bilo bar 30 prijema dnevno više nego otpusta, a u zamahu talasa i po 250. Za dva je manje i pacijenata na respiratorima, ukupno 265, ali je za dan bitku sa kovidom izgubio 41 oboleli.

Usporavanje korone, smatraju epidemiolozi, trebalo bi što bolje iskoristiti za omasovljavanje imunizacije, a za dan je, bez prijave, vakcinisano gotovo 22.000 ljudi. U Srbiji je dosad obe doze vakcine primilo 1.130.000 građana, a samo jednu 1.578.800. Predsednik Aleksandar Vučić objavio je da je juče oboren rekord i da se vakcinisalo više od 75.000 ljudi.

Pukovnik Ivo Udovičić, komandant Vojne bolnice na Karaburmi kaže da se u poslednjih nekoliko dana primećuje, pogotovo u Beogradu, blagi pad broja novozaraženih. On potvrđuje da u bolnici ima i vakcinisanih, ali zanemarljivo malo i niko od njih nije preminuo, niti završio na intenzivnoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!