SEDMICA U SRBIJI SA TRI GODIŠNJA DOBA: Poznati meteorolog objavio detaljnu prognozu za sledeću nedelju - od sunca do snega! (FOTO)

Novosti online

05. 04. 2021. u 10:11

METEOROLOG Đorđe Đurić objavio je na svom Fejsbuk profilu prognozu za sledeću nedelju.

СЕДМИЦА У СРБИЈИ СА ТРИ ГОДИШЊА ДОБА: Познати метеоролог објавио детаљну прогнозу за следећу недељу - од сунца до снега! (ФОТО)

Foto: Printskrin

Njegovu objavu prenosimo u celosti:

Pred nama sedmica sa tri godišnja doba. Nakon današnjih 17°C i snega u utorak na sredu, za vikend do 20°C

April često može da ispolji prave letnje, ali i zimske vremenske uslove. Tako da je potpuno uobičajena situacija da temperatura nekada pređe i 30°C, a isto tako desavalo se i da zaveje sneg.

Danas sunčano i toplo, temperatura do 17°C, u Beogradu do 15°C.

Na severu i zapadu Srbije u utorak naoblačenje i jako zahlađenje, sredinom dana i posle podne sa slabom kišom. Na jugu i istoku veći deo dana biće sunčano i toplo. Krajem dana i tokom večeri sa zapada jače naoblačenje sa kišom, na jugu i jugoistoku sa pljuskovima i grmljavinom. Vrlo brzo na planinama i u nižim predelima na severu i zapadu Srbije kiša će preći u susnežicu i vlažan sneg, a u toku noći i u većini ostalih predela Srbije, izuzev u nižim predelima istočne Srbije gde će i dalje padati kiša. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar. Minimalna temperatura od -2°C na jugoistoku do 5°C na severozapadu Srbije, maksimalna dnevna od 6°C na severozapadu do 18°C na jugu i jugoistoku Srbije. U toku noći temperatura od -2 do 4°C.

U Beogradu u utorak naoblačenje i jako zahlađenje, uz umeren do jak severozapadni vetar, a posle podne i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura 3°C, a tokom dana 7°C. U toku večeri i noći očekuje se umerena kiša, koja će potom preći u susnežicu i vlažan sneg, a temperatura će biti oko 0°C.

Na severu Vojvodine u sredu suvo, tokom dana i sunčano. U ostalim predelima Srbije u toku jutra sneg, u nižim predelima na istoku kiša. U nastavku dana u južnim i centralnim predelima kiša, susnežica i sneg, a u severnim, centralnim i zapadnim predelima pojava lokalnih pljuskova kiše i snega, ponegde i krupe. Krajem dana i tokom večeri prestanak padavina i delimično razvedravanje. Makismalna temperatura od 3°C na jugu Srbije do 11°C na severu Vojvodine. U četvrtak ujutro slab do umeren, ponegde i jak mraz. Tokom dana promenljivo oblačno, na severu, istoku i jugoistoku ponege sa lokalnim pljuskovima u nižim i pljuskovima snega u višim predelima. Maksimalna temperatura od 7°C na jugu do 12°C na severu Srbije. Do četvrtka će duvati umeren do jak severozapadni vetar. U petak i u subotu sunčano i znatno toplije, u petak ujutro u većini predela uz slab mraz. Maksimalna temperatura u petak od 13 do 17°C, a u subotu od 16 do 20°C. Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar.

U Beogradu u sredu u toku jutra sneg. Tokom dana promenljivo oblačno i uglavnom suvo, uz pojavu lokalnih i kratkotrajnih pljuskova kiše i susnežice. Krajem dana i tokom večeri razvedravanje. Makismalna temperatura do 8°C. U četvrtak ujutro slab mraz. Tokom dana promenljivo oblačno, uz kratkotrajnu pojavu loklanih pljuskova. Do četvrtka će duvati umeren do jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura do 9°C. U petak i u subotu sunčano i znatno toplije. Maksimalna temperatura u petak od 13 do 17°C, a u subotu od 16 do 20°C. Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!