KAKO SE U VILI "MIR" LOMILA SRBIJA: "Porodica" podelila javnost, i nakon poslednje epizode plamte rasprave

Vuk Mijatović

04. 04. 2021. u 19:05

NESLAGANjA, podele i kontroverze koje je serija "Porodica" izazvala i pre početka emitovanja, nisu utihnuli ni posle završetka poslednje epizode.

КАКО СЕ У ВИЛИ МИР ЛОМИЛА СРБИЈА: Породица поделила јавност, и након последње епизоде пламте расправе

Foto Arhiva

Jednima se serija nije dopala jer smatraju da rehabilituje porodicu Milošević, dok joj drugi zameraju da je pamflet protiv nekadašnjeg predsednika Srbije i, posebno, protiv njegove supruge Mirjane Marković. Ima i onih koji veruju da je serija verno preslikala i dočarala poslednje dane na slobodi Slobodana Miloševića, ulogu predstavnika tadašnje vlasti i ponašanje (dotadašnjih) prijatelja porodice. Neki od tih prijatelja imaju zamerke na način na koji su prikazani, neki su opisani kao "preletači" kojima nije trebalo mnogo da okrenu leđa Miloševiću. Verodostojnost serije i njen ideološki stav igrali su glavnu ulogu u mnogobrojnim raspravama ovih dana. Umetnički aspekti, izuzev načina na koji su glumci odigrali svima dobro znane likove, uglavnom su ostali u drugom planu. Razumljivo, s obzirom na to da serija govori o događajima kojima su mnogi od nas svedočili i koji se svih nas tiču.

Foto Arhiva

* * * * * * * *

BORIS ISAKOVIĆ (Slobodan Milošević):

ODUŠEVLjEN SAM

ODUŠEVLjEN sam! Uzbudljiva, napeta priča, veoma mudro ispričana i fantastično slikana. Zaista mislim da smo dobili jednu izuzetno vrednu, značajnu i u svakom smislu drugačiju seriju od svega na šta smo se ovde navikli da gledamo. Čestitam celoj ekipi, svakom sektoru i svakom čoveku ponaosob, na ovom velikom uspehu!

* * * * * * * *

MIRJANA KARANOVIĆ (Mira Marković):

REAKCIJE ODLIČNE

VEOMA sam srećna i zadovoljna reakcijama koje sam dobila. Bila je samo jedna negativna od veoma ljutog obožavaoca lika i dela Mire Marković, koji me je psovao i hteo da radi nešto sa mojom mamom tri hiljade puta. Ponosna sam što sam deo ekipe koja je napravila ovako dobru i gledanu seriju.

* * * * * * * *

TIJANA MARKOVIĆ (Marija Milošević):

POMERENE GRANICE SERIJSKOG PROGRAMA

SERIJA koja je pomerila granice serijskog programa. U produkcijskom, rediteljskom i glumačkom smislu serija "Porodica" parira svetskim projektima. U pitanju je uloga koja me je učinila boljom osobom, a samim tim i boljim umetnikom! Saradnja sa Borisom i Mirom, sa rediteljem Bojanom Vuletićem, sadržaj koji osvaja, u kome je glavna uloga čovek, porodica i duša jedne zemlje. Ovo je uloga koja se retko dobija, uloga kojoj sam dala deo sebe i posle koje mi je bilo potrebno tri dana da se ponovo vratim na Tijaninu frekvenciju. Sve pomenuto doprinelo je tome da kažem da je ovo moje najdraže iskustvo! Ponosna sam na ovaj projekat koji nam je pružio priliku da se 20 godina nakon tog istorijskog događaja pogledamo u oči, podsetimo, osvestimo, preuzmemo odgovornost i zrelo pristupimo ovoj temi.

* * * * * * * *

KATARINA ŽUTIĆ (Slavica Đukić Dejanović):

AKTUELNO I DANAS

MISLIM da je serija odlično prošla i da je na žalost našeg celog društva i dalje vrlo aktuelna, uostalom to govori i velika gledanost. Komentari su svi do jednog pozitivni, podsećanje na nedavnu prošlost sve je potreslo.Meni je bilo važno da u liku Slavice Đukić Dejanović prikažem čvrsti stav da će stajati iza svojih ubeđenja i ideologije i onda kad su svi otišli. Ta njena doslednost je nešto što je vredno i smatram da sam u tome uspela.

* * * * * * * *

MILAN MARIĆ (Čeda Jovanović):

VELIKO ISKUSTVO

OVO je veliko iskustvo i bio je ogroman izazov raditi ovako nešto.

* * * * * * * *

GORDAN KIČIĆ (Branislav Ivković):

CEO TIM ODLIČNO URADIO POSAO

VEOMA mi je drago što sam bio deo ove serije, koja je pre svega fenomenalno napisana i ima ozbiljan pristup temi, koja do sada nije rađena. Ovo je tema iz naše neposredne istorije i bio je izazov glumiti u seriji sa stvarnim likovima, kojih se živ čovek još seća i govori o čoveku koji je ostavio trag u današnjem vremenu. Imao sam obavezu da odgovorim tekstu i budem verodostojan. S obzirom na to da je cela serija snimana u jeku korone, čestitam produkciji i celom timu na odlično urađenom poslu! Osećam se sjajno. Komentara ima mnogo i publika je gledala seriju u velikom broju. Reakcije su izvrsne. Nažalost, ne poznajem gospodina Baneta Ivkovića, ali ljudi koji ga poznaju kažu da sam ga verodostojno prikazao. Čak je i on sa mnom kontaktirao i nadam se da ćemo se upoznati.  J. B.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna