DRAMATIČNO OBRAĆANJE DR STEVANOVIĆA: Mesta u bolnicama ima za još 24 sata, priliv bolesnika se ne smanjuje

Novosti online

30. 03. 2021. u 10:49

MINISTAR zdravlja Zlatibor Lončar je danas održao sastanak sa direktorima kovid bolnica.

ДРАМАТИЧНО ОБРАЋАЊЕ ДР СТЕВАНОВИЋА: Места у болницама има за још 24 сата, прилив болесника се не смањује

Dr Goran Stevanović / Foto Tanjug

Nakon sastanka se obratio dr Goran Stevanović, načelnik infektivne klinike.

On je rekao da situacija nije laka, i da su mesta u bolnicama na granici popunjenosti.

- Imamo mesta za 24 sata, i moraće da se otvore novi kapaciteti. Priliv bolesnika je i dalje veliki. Druga stvar je da imamo sve veći broj mlađih pacijenata, koji dolaze posle 7-8 dana lečenja kod kuće - rekao je Stevanović.

Doktor je rekao da su jedine mere koje daju rezultate distanca, maska i vakcinacija, i istakao je da se te mere ne primenjuju u dovoljnoj količini.

- Još jedan zaključak rukovodilaca svih kovid bolnica je da se uputi zahtev, ili molba, kako god, da vakcinacija postane obavezna za zdravstvene radnike. Time bismo zaštitili same zdravstvene radnike i povećali stepen zaštite svih pacijenata.

On je rekao da smo na granici popunjenosti mesta u bolnicama, i da banja Selters ulazi u kovid sistem.

- Svaki od regionalnih centara ima još jedno ili dva odeljenja koja su u pripremi. Da li će biti samo to zavisi samo i jedino od priliva bolesnika - kazao je on.

Stevanović je rekao da će mediji i građani biti obavešteni kada bude bila zakazana sednica Kriznog štaba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

borko

30.03.2021. 11:06

Doktore to pričajte nemedicinskom delu kriznog štaba. Inače pola doktora i sestara i administrativnog osoblja. u Srbiji može da se pokrije ušima i da ćuti. Sram ih bilo. Ali treba im odati ipak priznanje. kad ti je toliko teško i tražiš pomoć, maltene se pitaš da li treba da umireš da bi ti neko prišao, ONI KAŽU STANI U RED I SAČEKAJ.

Amarcord

30.03.2021. 12:16

Невероватно је да се неко крије иза "светских завера, слободе избора или слободе кретања" и свесно доводи себе и своју околину у опасност, поготово ако је у питању здравствени радник! Никоме није дата слобода да својим "избором" угрожава другога! Невероватно је колика количина полуписмености је у оптицају од како је пандемија стигла до нас! Није бре ово фудбал па да свако има савет за селектора!!

Pera pravda

30.03.2021. 13:29

U bolnicu šalju bez pravila, neki sa težom slikom idu na kućno lečenje, a neke sa blagim simptomima u bolnicu. Ova predstava će se završiti kad tad. Nedić i njegovi sledbenici su 41 mislili da su bogovi, a posle znamo kako su prošli.