SVE ĆE ZAVISITI OD OVIH STVARI: U sredu otvaranje kafića i restorana? Rasprava o relaksaciji mera

Novosti online

29. 03. 2021. u 13:16

MERE za borbu protiv korona virsa mogle bi da budu relaksirane u sredu, kada bi ponovo bio dozvoljen rad kafićima i restoranima, ali ponovo sa određenim ograničenjima.

СВЕ ЋЕ ЗАВИСИТИ ОД ОВИХ СТВАРИ: У среду отварање кафића и ресторана? Расправа о релаксацији мера

Foto I. Marinković

I ako je rano jutros stigla informacija da neće biti sednice Kirznog štaba koja je navodno trebala da bude održana jutros, Kurir od svojih izvora saznaje da se među člnovima Štaba i dalje vodi oštra polemika o otvaranju ugostiteljskih obejkata.

- Veći deo medicinskog dela Kriznog štaba je i dalje protiv otavaranja kafića i restorana, koji bi radili do 18 ili do 20 sati. Sa druge strane, i ako su svi svesni da je prioritet da se sačuvaju ljudski životi, uz strogo poštovanja svih mera kafići ne moraju da budu leglo zaraze, a sa druge strane trpi i ekonomija. Očigledno je da pojedinici ne shvataju ozbiljnost situacije, pa se i dalje okupljaju po kućnim žurkama ili prave tajne korona žurke koje policija redovno prekida. Zato je predlog da se kafićima i restoranima omogući rad, ali da sve to bude strogo kontorlisano. Prema nekim najavama to bi moglo da se desi već od srede. Svi su svesni da ide lepo vreme i da će izletišta biti puna koliko god svi apelovali na građane da to ne čine - kaže dobro obavešteni izvor.

Prema njegovim rečima, verovatno će biti pooštrene mere za rad kafića, pa će tako razmak između stolova i gostiju morati da bude veći, a loklai će moći da primaju manji broj ljudi nego pre.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ŽENA I DEVOJAKA U NAUCI: Prilika za promovisanje i priznavanje njihove uloge i značaja