GODIŠNJICA MONSTRUOZNOG ZLOČINA: Babović ocenio - Na sreću, danas se ne povlađuje agresoru!

Novosti onlajn

24. 03. 2021. u 11:11

TAČNO pre 22 godine, 24. marta, začule su se prve sirene, a prva bomba pala je u 19 i 45 sati. Tako je otpočela akcija NATO bombardovanja SR Jugoslavije.

ГОДИШЊИЦА МОНСТРУОЗНОГ ЗЛОЧИНА: Бабовић оценио - На срећу, данас се не повлађује агресору!

Foto: Printscreen

Milan Babović, zamenik glavnog i odgovornog urednika “Večernjih novosti”, kaže da je danas godišnjica monstruoznog, nekažnjenog zločina. Ističe da je važno da negujemo kulturu sećanja.

- Meni je drago da se posle izvesnog vremena žrtve stavljaju na pijedestal nacionalnog osećanja i nacionalnog ponosa. U godinama koje je obeležila vladavina demokrata imali smo ljude koji su bili prokazani, ljude koji su 78 dana branili Srbiju od agresora, a koje su oslovljavali sa “Miloševićevi generali i vojnici”, kao da nisu branili ovaj narod – rekao je Babović na Pinku.

Ističe da se nismo sećali ni Košara, niti smo se na dostojan način sećali njenih žrtava, ali se, na sreću, to sve promenilo. Podseća da Dragan Đilas, tokom govora na otvaranju Avalskog tornja, nijednom nije spomenuo ko ga je bombardovao i srušio.

- Sa ovim povlađivanjem agresoru se prekinulo. Možemo da budemo partneri, ali da zaboravimo ne smemo – kaže Babović.

Foto: Printscreen

Dr Jelena Vukočić, politikolog, podseća da je agresija bila ilegalna, budući da je izvedena bez odobrenja UN, čime je pokaženo međunarodno pravo.

- Skoro svaki napad NATO pakta bio je propraćen civilnim žrtvama, a Džejmi Šej ih je nazivao kolateralnom štetom. I pre bombardovanja se znalo da će Srbija biti bombardovana šta god da uradi, osim ako ne potpiše da bude okupirana. Ovo, naravno, nije potpisano, tako da je bombardovanje bilo odlučeno mesecima, da ne kažem godinama, pre nego što se desilo. Na ovo smo bili osuđeni kao mala zemlja koja nije pristala na diktat velikih – kaže Vukoičić za “Novo jutro”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...