DRŽAVA ĆE POMOĆI: Premijerka Brnabić razgovarala sa predstavnicima muzičara

Novosti online

19. 03. 2021. u 11:36

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima muzičara o posledicima i efektima pandemije kovid-19 na ovu industriju, a na sastanku je dogovoreno da se što hitnije nastave razgovori i da se pronađu načini i modaliteti podrške države muzičarima.

ДРЖАВА ЋЕ ПОМОЋИ: Премијерка Брнабић разговарала са представницима музичара

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Sastanku su prisustvovali potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i ministar finansija, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Sastanak je deo konsultacija koje će predsednica vlade, ministri finansija i kulture, imati u narednim danima sa predstavnicima industrija koje su najviše pogođene negativnim efektima pandemije virusa kovid-19.

Predsednica vlade upoznala je učesnike sastanka da je Vlada u obavezi da vodi računa o zdravlju ljudi, ali istovremeno i o načinima prevazilaženja ekonomskih posledica i poteškoća.

Premijerka Brnabić i ministri Gojković i Mali tokom dana sastaće se sa predstavnicima ugostiteljske industrije, dok su za sutra planirani sastanci sa predstavnicima filmske industrije i bioskopa i sa udruženjima frizera.

Predsednik Vučić sinoć je najavio novu pomoć za najugroženije delatnosti.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)