DANAS ODLUKA O ONLAJN NASTAVI ZA MLAĐE OSNOVCE: Struka za to da svi đaci pređu na onlajn, jer se novi soj "spušta" i najmlađe!

Lj.B.

19. 03. 2021. u 07:38

IAKO je najavljena, u četvrtak nije doneta odluka da li će osnovci od prvog do četvrtog razreda preći na onlajn nastavu. Vlada Srbije i Krizni štab "vagaju" da li da nastava za prvi i drugi razred ostane u učionicama, a da treći i četvrti pređe na onlajn, a konačnu odluku doneće danas.

ДАНАС ОДЛУКА О ОНЛАЈН НАСТАВИ ЗА МЛАЂЕ ОСНОВЦЕ: Струка за то да сви ђаци пређу на онлајн, јер се нови сој спушта и најмлађе!

Foto: Ministarstvo prosvete

- Odlučiće se danas ili na sednici Kriznog štaba ili na posebnom sastanku. Vrlo je teško prelomiti, jer mala deca ne mogu sama da uče, neophodna im je pomoć roditelja i oko gradiva i oko upotrebe računara, a takođe ne mogu sami boraviti kod kuće - rečeno nam je u Ministarstvu prosvete.

Lekari u Kriznom štabu zalažu se da svi đaci od ponedeljka budu na onlajn nastavi, posebno jer je utvrđeno da se sve dominantniji britanski soj više širi među najmlađima. I dok nadležni "vagaju", učitelji su već spremni za prelazak na onlajn nastavu.

Nastava na fakultetima se odvija po kombinovanom modelu, po odluci koja je doneta još u oktobru, a visokoškolskim ustanovama je ostavljeno da same odrede način predavanja u skladu sa potrebama i mogućnostima.

- Aprilski rok na fakultetima UB biće održan uobičajeno. Studenti će na ispite dolaziti na fakultet, uz poštovanje svih mera zdravstvene zaštite. Rok neće biti odgođen, polaganje ispita ne potpada pod nove mere - rekao je za "Novosti" prof. dr Petar Bulat, prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu. Inače, po Zakonu o visokom obrazovanju ispiti se mogu biti održani samo u prostorijama visokoškolske ustanove, pa je onlajn provera znanja na fakultetima neizvodljiva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024