STRUKA NE ODSTUPA: Kon - Moraće da se pooštre mere

Tanjug

14. 03. 2021. u 20:07

EPIDEMIOLOG Predrag Kon izjavio je da je danas na konsultacijama medicinskog dela Kriznog štaba s premijerkom Anom Brnabić struka ostala pri stavu da epidemiološke mere moraju da budu pooštrene, a da će o tome kakve će biti biće odlučeno sutra ili narednih dana.

СТРУКА НЕ ОДСТУПА: Кон - Мораће да се пооштре мере

Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je za TV N1 ponovio da mere uvedene za vikend nisu bile dovoljne da se stopa zaraze smanji i da je medicinski deo Kriznog štaba govorio da one nisu dovoljne i da su kozmetičke.

Naveo je da minimum za "zatvaranje", odnosno vreme tokom kojeg treba da se smanje kontakti, kako bi došlo do smanjenja broja zaraženih, sada nije više 10 dana, nego 14 dana.

"To je minimum vremena koje će biti potrebno da se spusti aktivnost virusa", rekao je Kon.

Smatra da moraju da se sprovedu oštre mere kako bi se sprečilo dalje širenje virusa.

Kon je naveo da današsnje konsultacije s premijerkom protekle u konstruktivnoj atmosferi i naveo da je medicinski deo Kriznog štaba ostao na svojim pozicijama, zbog činjenice da se epidemiološka situacija pogoršava, i pored vakcinacije.

Mediji prenose, posle konsultacija Brnabić sa članovima medicinskog dela Kriznog štaba, da će sastanak Kriznog štaba biti održan sutra i da će se tada znati koje će biti to nove restriktivne mere.

Kon, međutim, kaže, da nikakav poziv za sastanak nije dobio.

"Kad će te mere biti sprovedene, ostavljamo da vidimo i čekamo, nismo dobili za sutra poziv za sastanak“, rekao je Kon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (1)

Leštanac

14.03.2021. 22:15

Pa normalno da medecinski deo štaba nije dobio poziv jer Vesiću i ostalim koji brane kafane i restorane ne odgovara da se održi sastanak.