KAKO ĆE SE ODVIJATI ONLAJN NASTAVA IDUĆE NEDELJE? Danas stižu detaljnija uputstva - Jedna stvar ostaje nepoznanica

Novosti online

12. 03. 2021. u 13:54

NA današnjoj sednici Kriznog štaba usvojene su mere prema kojima srednje škole kao i stariji osnovci prelaze na online nastavu od sledeće nedelje.

КАКО ЋЕ СЕ ОДВИЈАТИ ОНЛАЈН НАСТАВА ИДУЋЕ НЕДЕЉЕ? Данас стижу детаљнија упутства - Једна ствар остаје непознаница

Prazne učionice / Foto S. Mišljenović

Ove mere nastale su kao posledica sve više zaraženih školaraca, kojih je prema dnevnim izveštajima iz bolnica sve više sa simptomima korona virusa.

- Za ovaj vikend sve manifestacije su suspendovane. Za sledeću nedelju se nastavlja onlajn nastava za srednju školu, a u sradnji sa Ministarstvom prosvete učenici viših razreda osnovnih škola će isto ići na onlajn nastavu, dok učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola će nastaviti da idu kako su i išli. U ponedeljak očekujemo novu sednicu kada ćemo govoriti o novim merama koje će važiti tokom sledeće nedelje - dodao je.

Kako će teći ovaj vid nastave, znaće se danas, kada će biti prosleđeno detaljnije uputstvo o organizaciji nastave, slično onom koje su direktori dobili krajem novembra prošle godine, kada su sem mlađih razreda osnovne škole, svi ostali učenici tri nedelje takođe radili na daljinu do kraja prvog polugodišta.

Ono što se još uvek ne zna jeste kako će se odvijati provera znanja učenika zakazana za ovu nedelju jer grupne provere pismenim zadacima takože neće biti dozvoljene.

Podsetimo, ove mere poslednji put donete na hitnoj sednici kriznog štaba u Vranju, kada se zbog izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije i sve većeg broja zaražene dece u školama, odlučilo da sve srednje i neke osnovne škole pređu na online nastavu.

Prema tom zaključku, od 11. februara, učenici svih srednjih škola i učenici pojedinih osnovnih škola od 5. do 8. razreda bili su na online režimu.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!