ITALIJANSKI NOVINARI ODUŠEVLJENI VAKCINACIJOM U SRBJI: Organizacija je perfektna, pre ćemo ovde primiti cepivo, nego u našoj zemlji

Novosti online

06. 03. 2021. u 16:33

ИТАЛИЈАНСКИ НОВИНАРИ ОДУШЕВЉЕНИ ВАКЦИНАЦИЈОМ У СРБЈИ: Организација је перфектна, пре ћемо овде примити цепиво, него у нашој земљи

Zainteresovani za imunizaciju biraju vrstu zaštite

NOVINARSKA ekipa italijanske medijske kuće RAI, došla je u Srbiju kako bi napravila reportažu o vakcinisanju. Pored Beograda, posetili su i Smederevo, a kako su izjavili, oduševljeni su pre svega odličnom organizacijom, ali i interesovanjem građana za vakcine protiv kovida-19.

Novinar Amadeo Rikući i njegov tim su već nekoliko dana u Srbiji. Kako kažu, lično su se uverili da je Srbija jedna od vodećih zemalja u Evropi po tempu vakcinacije.

Nakon Beograda, obišli su i Smederevo, gde su jednako oduševljeni slikom. Dugački redovi, koji za vrlo kratko vreme nestanu, ljubaznost i stručnost medicinskog osoblja, ostavljaju najveći utisak.

- Odlične su impresije, prosto sve funkcioniše u organizaciji uprave i prijavljivanje digitalno, preko kompjutera, do same vakcinacije, personala koji radi pa čak i na ovako malom mestu kakvo je Smederevo - objašnjava novinar RAI.

Upitan da uporedi sutuaciju u Italiji i Srbiji, Amadeo odgovara, da je vakcinacija znatno sporija u Italiji, i da se za sada vakcinišu samo prioretne grupe.

- U Italiji pa i u drugim Evrposkim zemljama se vodi kampanja za vakcinaciju koja se ne odvija željenom brzinom i svakako je sporije nego što je ovde. Koji su razlozi za to, ja ne znam da vam kažem, ali očigledno ovde to funkcioniše za razliku od naših zemalja gde to ne funkcioniše tako lako - smatra Rikući.

Italijanski novinar i njegov tim, nisu vakcinisani protiv kovid-19 i ne znaju kada će biti. Uz šalu, kažu da će se pre vakcinisati u našoj zemlji.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Vatro Marx

06.03.2021. 21:41

Ponos je takve izjave procitao iz Srbije. Gradjani iz HR. CG Mak. BiH. i dosta stranaca koji se nalaze u Srbiju, Ipak malo pretjerujete ima dosta gradjana Srbiju koji nemogu doci na red da se vacijonisu.