TRI DANA NAKON BEĆKOVIĆEVE PORUKE SANU: Vuk Drašković se oglasio na Tviteru

Novosti onlajn

26. 02. 2021. u 13:42

ТРИ ДАНА НАКОН БЕЋКОВИЋЕВЕ ПОРУКЕ САНУ: Вук Драшковић се огласио на Твитеру

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

PRE dva dana akademik Matija Bećković objavio je video-poruku u kojoj kaže da Srpska akademija nauka i umetnosti treba da saopšti svoj stav o najvažnijem i najaktuelnijem pitanju Srbije i srpske nacije – Kosovu i Metohiji.

Danas se istim povodom na svom Tviter profilu oglasio i Vuk Drašković.

- Gde god su se naši akademici za Srbe borili, tu su Srbi izginuli - napisao je Drašković.

Podsetimo, poziv Akademiji da se izjasni o Kosovu reakcija je Bećkovića na nedavne izjave predsednika SANU Vladimira Kostića i polemike u javnosti oko toga, prenosi Sputnjik.

Kostić je još pre šest godina izjavio da je u ovom trenutku jedina politička mudrost na koji način, sa elementima dostojanstva, napustiti Kosovo, jer „ni de fakto ni de jure nije u rukama Srbije“. On je sa istim stavom izlazio u javnost više puta posle toga što je bilo povod za brojne rasprave i osude u javnosti koje su kulminirale i protestom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

KIR SRBIN

28.02.2021. 17:21

@Darko - @Darko@ Вук је изоштрио вид после посте хашких тужитеља. Срећом има нас још који нисмо мувље памети, па се сећамо да се вук и његова "српска гарда" борише око Госпића "веома успешно" септембра 91-ве, па након тога усташе побише 200 највиђених Срба из Госпића. Ала им је помогао свака му част.

Mime Nikolić

28.02.2021. 12:12

Pravo pitanje je: Zašto se uopšte pridaje pažnja i zašto se njima daje upliv u medijima, kada se radi o proverenim višedecenijski proverenim političkim luzerima, koji nisu u stanju da na izborima pređu skromnih 3 % cenzusa, kao što su : Nenad Čanak, Čedomir Jovanović, Vuk Draćković ???