VUČIĆ ČESTITAO PORFIRIJU: Želim Vam da dugo i plodno delate na njivi Gospodnjoj u ime Hristovo

Novosti online

18. 02. 2021. u 17:56

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku, NJegovoj Svetosti novoizabranom Arhiepiskopu pećkom mitropolitu beogradsko-karlovačkom i patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju u kojoj se kaže:

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ПОРФИРИЈУ: Желим Вам да дуго и плодно делате на њиви Господњој у име Христово

D.Milovanović

"Vaša Svetosti, sa radošću sam primio vest o Vašem izboru za naslednika Svetoga trona pećkoga - trona našeg oca Svetog Save Srpskog.

U ime Republike Srbije kao i svih naših građana pravoslavne veroispovesti želim Vam da dugo i plodno delate na njivi Gospodnjoj u ime Hristovo, a u čast roda srpskog i sveg roda pravoslavnog.

Na tom putu pre Vas nalazili su se, i naš narod vodili, veliki i znameniti srpski arhiepiskopi i patrijarsi koji su znali da u teškim vremenima sačuvaju veru, čast i obraz našeg naroda i odgovore iskušenjima koja su se pred njima nalazila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

Ovoga puta težak ali častan zadatak pao je na Vas, da čuvate jedinstvo Srpske pravoslavne crkve i veru među Svetosavskim narodom.

Uveravam Vas da će u vremenima pred nama, i naša Srbija zajedno sa Vama, delovati na čast i dobro svih ljudi dobre volje i dobre vere, i svih Srba ma gde oni živeli, trudeći se da opstanemo i ostanemo na putu kojim su išli Sveti Sava, Arsenije, Maksim, Georgije Branković, Varnava, German, Pavle i Irinej. Na mnogaja ljeta Svjatjejši Vladiko“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (68)

Sandra

18.02.2021. 18:46

Verujemo da cete se isto posvetiti veri i radu kao i nas prethodni patrijarh. Velika odgovornost je na vama ,veliki teret cete poneti na svojim ledjima, ali mi verujemo u vas i da cete casno voditi bitke.

Taki

18.02.2021. 20:47

Pomolimo se zajednički Gospodu da blagoslovi današnji dan i početak nove službe našeg novoizabranog patrijarha Porfirija. Da nastavi put porukama sloge i ljubavi u ime mira i pravde - ljudske i božije

Marina

18.02.2021. 21:23

Verujemo da cete se isto posvetiti veri i radu kao i nas prethodni patrijarh. Velika odgovornost je na vama,Sve najbolje i sve cestitke. Zelim Porfiriju mnogo uspeha..

Rasko

18.02.2021. 22:34

Iskrene čestitke novom patrijarhu! Da nas mudro vodi kroz razna iskušenja, kao što su to činili i njegovi prethodnici!Pridruzujem se predsednikovoj cestitki za izbor patrijarha SPC!

Mihajilo

18.02.2021. 23:35

Mlad, obrazovan, doktor nauka, budućnst je pred novim patrijarhom SPC. Vernici su srećni što je crkva u slozi i miru ispoštovala proceduru i izabrala novog patrijarha.