PREMIJERKA SAOPŠTILA SJAJNE VESTI: Danas nam stiže 40.000 doza "Fajzera", sledeće nedelje i prve vakcine "AstraZeneke"

Tanjug

15. 02. 2021. u 07:46

ПРЕМИЈЕРКА САОПШТИЛА СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Данас нам стиже 40.000 доза Фајзера, следеће недеље и прве вакцине АстраЗенеке

Foto Tanjug

U SRBIJU danas stiže više od 40.000 Fajzerovih vakcina, najavila je premijerka Ana Brnabić, dodajući da očekuje da u toku sledeće sedmice stignu i prve AstraZeneka vakcine.

Brnabić je sinoć navela da se u martu očekuju i vakcine iz Kovaks programa i istakla da će na taj način građani imati i veći izbor cepiva.

- Bez ikakve sumnje biće dovoljno vakcina za sve koji žele da se vakcinišu - kazala je premijerka i navela da se sada podiže kapacitet za vakcinaciju.

Kako navodi, rekord je oko 70.000 vakcinisanih osoba u toku jednog dana, a sada se radi i revakcinacija, plus nove doze.

Navodeći da je pročitala u određenim medijima da je odziv na vakcinaciju u našoj zemlji razoračaravajući, Brnabić kaže da ne zna u kojoj Srbiji žive ljudi koji mogu tako nešto da kažu.

- U našoj državi odziv je skoro najbolji u Evropi i te kritike su dokaz da je tim ljudima žao što je vakcinacija kod nas uspešna - kaže premijerka.

Do sada je, prema njenim rečima, 635.000 osoba vakcinisano prvom dozom, oko 182.000 je revakcinisano, što je otprilike nešto više od 805.000 vakcinacija.

- U ovom trenutku 11 odsto od ukupne punoletne populacije je primilo prvu vakcinu, oko tri odsto je imunizovano, primili su i revakcinu i očekujem da će nešto malo ispod 20 odsto do kraja februara primiti prvu dozu - kazala je Brnabić.

Apelovala je na sve građane da i nakon dobijene prve doze koriste maske, jer se imunitet stiče tek dve nedelje nakon revakcinacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)