PRINC FILIP ODAO POČAST SLAVNOM PRETKU: Uoči Sretenja mladi Karađorđević se poklonio senima vožda i ustanika (FOTO)

D. M.

14. 02. 2021. u 15:26

ПРИНЦ ФИЛИП ОДАО ПОЧАСТ СЛАВНОМ ПРЕТКУ: Уочи Сретења млади Карађорђевић се поклонио сенима вожда и устаника (ФОТО)

Foto: D. M.

UOČI Sretenja, Dana državnosti Srbije, Princ Filip Karađorđević u pratnji supruge Danice posetio je Orašac i u Marićevića jaruzi odao poštu Voždu Karađorđu i njegovim ustanicima, a potom u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg prisustvovao parastosu slavnim ustanicima.

- Sloga, demokratija i jedinstvo koje su ustanici iskazali na Sretenje 1804. godine, u najtežim trenucima i mnogo gorem vremenu, ostaje nedostignuti ideal našeg vremena, posle 217 godina - poručio je princ Filip i dodao:

- Kao Voždov potomak želim da preuzmem odgovornost koju su svojim velikim delima ostavili moji preci i na ovom mestu, u tišini i molitvi, treba da stojimo i molimo se za njihovu snagu, izdržljivost i odlučnost u odbrani slobode i naših vrednosti - rekao je princ Filip i istakao da smo "danas svi stajali, kao i oni tada, pod jednim barjakom i tako ćemo uvek".

- Nadam se da će u budućnosti ova inicijativa dovesti do preko potrebnog jedinstva i sloge - poručio je princ Filip i čestitao Dan državnosti svim građanima Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)