DR TIODOROVIĆ UOČI SEDNICE: Treba sačekati još malo sa popuštanjem mera, evo i zbog čega

Novosti online

19. 01. 2021. u 14:07

ДР ТИОДОРОВИЋ УОЧИ СЕДНИЦЕ: Треба сачекати још мало са попуштањем мера, ево и због чега

Foto: Printskrin

EPIDEMIOLOŠKI posmatrano, nije trenutak da se popuštaju mere još neko vreme dok stvarno ne budemo sigurni da je ta silazna putanja stabilna, da je broj obolelih i stanje u zdravstvenim ustanovama dobro, do tada moramo biti oprezni.

Mi još uvek imamo te rizike, deca su pošla u školu, veća je komunikacija između ljudi, evo sada idu i lepi dani, što će narod izmamiti napolje, što je opet dobro jer ovi ledeni dani prestaju, ali svakako još nije vreme za opuštanje, kaže epidemiolog i član Kriznig štaba prof.dr Banislav Tiodorović uoči sednce.

Kako ističe profesor Tiododrović, biće razgovora i o popuštanju mera ybog trgovinskog dela, ekonomomije, ali kako ističe možda je vreme sačekati još malo.

- Biće verovatno tih pitanja po popuštanju mera, zbog trgovinskog dela, ekonomije, ali rekao bih da treba sačekati još malo, i da sačekamo da ova vakcinacija bude što obuhvatnija, onda možemo da računamo da ćemo imati bolju situaciju.

Smatram da o tome ne možemo pričati kraja januara, masovna vakcinacija je krenula danas, što je dobro. Ima se utisak da je bolji odziv i da ima više interesovanja za vakcine, što je odlično kaže epidemiolog Tiodorović za "Blic".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Raša

19.01.2021. 16:29

Pojavio se i Tiodorović, nije ga bilo na vakcinaciji, ni po osnovu godina i statusa (penzioner), niti kao epidemiolog koji preporučuje vakcinaciju.