POTRESNO: Poslednja objava doktora Nenada (37) koji je danas umro od posledica korone

Novosti online

05. 01. 2021. u 17:27

ПОТРЕСНО: Последња објава доктора Ненада (37) који је данас умро од последица короне

Foto: Privatna arhiva

NENAD Maksimović (37), anesteziolog iz KBC "Dragiša Mišović", koji je danas preminuo od posledica korona virusa, pre nešto više od mesec dana objavio je potresnu poruku na društvenim mrežama, ne sluteći da mu je poslednja.

- Bože pomozi našim bolesnim kolegama u kritičnom stanju! Budi milosrdan kao što su oni njihovim delima bili prema pacijentima, spasi ih! Pomolimo se svi! Amin - glasi potresan post na Fejsbuku koji je doktor Maksimović objavio 1. decembra prošle godine.

 

Bože pomozi , našim bolesnim kolegama u kritičnom stanju ! Budi milosrdan kao što su oni njihovim delima bili prema pacijentima , SPASI IH ! 🙏 Pomolimo se svi ! AMIN +++

Posted by Nenad Maksimovic on Utorak, 01. decembar 2020.

Hrabri anesteziolog se u crvenoj zoni borio za živote hiljade pacijenata za proteklih deset meseci, a danas je nažalost preminuo od posledica opakog virusa.

Među poslednjim postovima na Fejsbuku je i snimak koji je posvetio svim svojim kolegama i to na svim kontinentima.

 

Prošao je 8 sat smene . Pauze su sve kraće jer su bolnice gotovo pune . Dolaze novi i novi slučajevi .. U skafanderu ...

Posted by Nenad Maksimovic on Sreda, 08. jul 2020.

Maksimovića je inače šira javnost upoznala pre šest meseci u jeku drugog talasa korona virusa.

- Prošao je osmi sat smene. Pauze su sve kraće, jer su bolnice gotovo pune. Dolaze novi i novi slučajevi. U skafanderu jedva dišeš. Više i ne gledaš na sat kad će kraj smene, jer sati su sve sporiji. Onda čuješ da se nešto dešava u gradu, da je svuda policija, da su oklopna vozila na ulicama! Gledaš u monitor 1, 2, 9... Vrti ti se po glavi sad će svi u Urgentni... Onaj zidani pre 40 godina. Pomisliš na svoje kolege u prepunjenim ambulantama prijema... Kome je teže? Da li tebi mokrom u skafanderu ili njima u krvi i jaucima slomljenih nogu, vilica, rebara. Ko je ovde žrtva, a ko heroj... Ko je broj? Ko ispljuvak? Sutra je novi dan. Za novih 8 sati... Za više sreće sa obe strane - napisao je tada preumorni Maksimović uz svoju fotografiju u skafanderu na hodniku bolnice.

Brojne kolege i prijatelji danas se opraštaju od njega.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)