VAŽNO JE SLAVITI SLAVU: Doktor Kon o predstojećim praznicima - evo šta očekuje od gostiju, a šta od domaćina

Novosti online

18. 12. 2020. u 17:50

EPIDEMIOLOG Predrag Kon otkrio je danas o tome kada će doći do popuštanja mera, ali je i govorio o slavljenju krsnih slava u periodu epidemije.

ВАЖНО ЈЕ СЛАВИТИ СЛАВУ: Доктор Кон о предстојећим празницима - ево шта очекује од гостију, а шта од домаћина

Foto: N. Fifić/Arhiva Novosti

- Ove mere koje su prilično restriktivne, krivulja iz dana u dan ide niže, ali ide sporo. Recimo u Beogradu nikako da padne ispod 1.200 što sam očekivao do kraja ove nedelje - rekao je na početku dr Kon, pa dodao:

- Još uvek čekamo broj onih na intenzivnoj nezi, pogotovo na respiratorima Kada pritisak na bolnice počne da popušta, osetićemo se sigurnije. Tada ima smisla pričati o popuštanjima. Popuštanje mera ne može tek tako da dođe na red.

On kaže da je aktivnost virusa najveća u ovom periodu, pošto se to dešava u celoj Evropi. Ipak, kako navodi, virus pokazuje da ima sezonski karakter, ali će zaključaka biti tek kasnije. Potom je govorio o slavljenju krsne slave i čuvanju zdravlja.

- Treba slaviti slavu, naročito sada, da svetac zaštiti dom, ali u tom slavlju je važno da se više misli na članove porodice ako nisu tu. Važno je i prihvatiti realnost. Očekujem da će neki pozvani na slavu odbijati pozive i da će se domaćini izvinjavati što ne zovu goste - rekao je Kon, i dodao:

- Očekujem da će se 85 odsto domaćina slava adekvatno ponašati.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!