KAPACITETI U KBC ZVEZDARA NA IZMAKU: Mozzart pomogao donacijom kreveta za intenzivnu negu

Promo

07. 12. 2020. u 16:15

SVE je više pacijenata sa teškom kliničkom slikom, pa nam je ova pomoć od velikog značaja, poručuju iz ove ustanove.

КАПАЦИТЕТИ У КБЦ ЗВЕЗДАРА НА ИЗМАКУ: Моззарт помогао донацијом кревета за интензивну негу

Foto: Promo

Situacija sa korona virusom u Srbiji je sve gora, bolnički kapaciteti su na izmaku, a sve je više obolelih sa teškom kliničkom slikom koji moraju da se hospitalizuju.U KBC Zvezdara trenutno ih ima više od 400, a kompanija Mozzart je još jednom u najkraćem roku reagovala idonirala ovoj privremenoj kovid-bolnici krevete za intenzivnu negu.

Prema poslednjim podacima, od petka je u KBC Zvezdara primljeno 116 pacijenata, a skoro polovina je na jedinici intenzivne nege.

Foto: Promo

 

Tu su najteži pacijenti, od kojih većina diše pomoću aparata za ventilaciju, jer su njihove kliničke slike toliko teške. Ovi kreveti će omogućiti promenu položaja pacijenata, koja je od izuzetnog značaja. Svaka donacija znači pacijentima, ali i osoblju koje je danonoćno sa njima. Hvala kompaniji Mozzart na kontinuiranoj podršci, još jednom je pokazala da prepoznaje trud i rad medicinskih radnika – istakla je dr Maja Stojanović, načelnica Službe za anesteziju KBC Zvezdara.

Foto: Promo

 

Zdravstveni sistem je izuzetno opterećen, a kroz akciju donacije kreveta za intenzivnu negu, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, kompanija Mozzart se trudi da rastereti kapacitete u beogradskim bolnicama koje su u kovid-režimu rada. Iz nedelje u nedelju u brojne ustanove se dopremaju novi, najsavremeniji kreveti koji olakšavaju rad lekarima i omogućavaju više mesta tamo gde je najkritičnije - na intenzivnoj nezi.

Prethodno su uručene donacije Institutu za ortopediju Banjica, koji je u ovom talasu po treći put postao kovid-bolnica, kao iKBC Zemun i KBC Dragiša Mišović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!