UOPŠTE NE SHVATAM TE ANTIVAKCINAŠE: Dr Ana Gligić oštro reagovala - gutaju šaku lekova, a neće vakcinu!

Novosti online

03. 12. 2020. u 16:45

DR ANA Gligić, naš čuveni virusolog u penziji, govorila je za TV Prva da ćemo više o trajnom imunitetu na virus korona znati više tek za nekoliko godina.

УОПШТЕ НЕ СХВАТАМ ТЕ АНТИВАКЦИНАШЕ: Др Ана Глигић оштро реаговала - гутају шаку лекова, а неће вакцину!

Foto: Depositphotos/Printscreen

- O svemu će se znati posle izvesnog broja godina, teško se dolazi do rezultata i ne može se to ni očekivati u ovoj situaciji kada je glavni cilj zbrinuti pacijente i zaustaviti pandemiju. Zato je vakcina najvažnija - rekla je dr Gligić.

Ona ističe da nije računala da će ovako trajno ostati virus i da će izazivati sistemsku bolest jer smo videli da napada i druge organe. 

- Vakcina je nešto što očekujemo da će zaustaviti ovo. Jako mi je drago što sam čula premijerku da je rekla da će nabaviti vakcine nekoliko proizvođača tako da svako može da bira koju će vakcinu da primi jer postoji neki otpor - navela je dr Gligić.

Gligić ističe da svakodnevno treba govoriti o koristima vakcinacije, a zahvaljujući tome što ćemo imati izbor ujedno ćemo i povećati broj onih kojih će prihvatiti da se vakcinišu.

- Ja ću na svom primeru reći: ja sam vakcinisana protiv variole svaki put kada je dolazilo do sumnje na variolu, ali i onoga dana kada je zaista ušla u našu zemlju. Pa, vidite dočekala sam 87. godinu i ništa mi nije. Nikako ne mogu da shvatim da ljudi svaki dan popiju šaku lekova, a da se ne zapitaju šta je u tim lekovima. A sad odjednom toliki poriv ovih antivakcinaša protiv vakcine, to uopšte ne mogu da shvatim. Treba svakodnevno da govorimo o koristima vakcinacije - zaključila je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)