DOKTOR BAŠČAREVIĆ: Zaraženo 45 zdravstvenih radnika Instituta "Banjica"

Tanjug

19. 11. 2020. u 08:58

DIREKTOR Instituta Banjica Zoran Baščarević izjavio je danas da je u prethodnom talasu korona virusa tokom leta bilo 30 zaraženih radnika Instituta, a da ih je sada 45.

ДОКТОР БАШЧАРЕВИЋ: Заражено 45 здравствених радника Института Бањица

Foto: Tanjug

To se, rekao je za RTS, strašno odražava na intenzitet rada, s obzirom na to da Institut nije u kovid sistemu i da se bavi redovnim radom. Posebno je teško zbog anesteziologa, jer Institut od njih 18 raspolaže sa samo devetoro.

Institut je dva puta do sada bio u kovid režimu, a Baščarević se nada da u ovom talasu neće biti potrebe.

-Oko 500 traumatizovanih pacijenata nedeljno se pregleda, od toga 50 se primi, 30 operiše. Svakog dana 8-9 operativnih programa... To će mnogo nedostajati ako Banjica bude primorana da uđe u kovid sistem. Nadamo se da će sistem izdržati još ovih par nedelja, a mi cemo nastaviti da radimo ono što radimo svaki dan - naveo je direktor Banjice.

Prema njegovim rečima, ova godina je mnogo drugačija od 2019.

-U proseku smo radili nešto više od 1.000 operacija mesečno, ukupno oko 13.000, sada još nemamo 4.000, a sada je gotovo kraj 11. meseca. Zbrinjavamo sve pacijente koji su teški maligni pacijenti i to smo uspeli nekako da postignemo i dovedemo u redovno stanje - rekao je Baščarević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!