USKORO IMAMO DVE SLAVE, VODITE RAČUNA: Dr Kon upozorava - moramo da zaustavimo virus

Tanjug

12. 11. 2020. u 22:21

УСКОРО ИМАМО ДВЕ СЛАВЕ, ВОДИТЕ РАЧУНА: Др Кон упозорава - морамо да зауставимо вирус

Predrag Kon / Foto Tanjug

EPIDEMIOLOG Predrag Kon izjavio je večeras da epidemija korona virusa mora da se zaustavi, a da je to moguće samo ako se uskrate kontakti, što podrazumeva određene mere koje bi trebalo sprovoditi.

Kon je u specijalnoj emisiji RTS-a rekao da mere, ako se shvataju oštro, onda bi trebalo da budu oročene i da se jasno kaže da će trajati dve nedelje, pa da se vidi kakvi su rezultati.

Naveo je da danas nisu donete mere, da je predsednica vlade dobro čula šta se predlaže i da je rekla da će razmisliti.

- Sad smo na nekom odlučivanju, premišljanju- rekao je Kon i dodao da se traži balans i ono što je najpovoljnije.

Podseća i da je danas usvojen zakon koji omogućava kontrole i da je sve to značajno, ali upozorava da vreme ide i da stoji nad vratom.

Kon je poručio da bi trebalo sprečiti kontakte, a da su oni najznačajniji na mestima zabave, noćnog života i klubova, ili gde se sedi dugo bez maski.

- Mi smo pred vikendom, to su dani najintenzivnijih kontakata. Imamo i dve slave. Vodite računa o svom zdravlju, nosite maske, izbegavajte skupove, ponašajte se racionalno

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Ćezo rca

13.11.2020. 06:13

@Dragan - Može neko od tvojih gostiju da bude zaražen, a da nema teške, ili čak nikakve simptome bolesti... Pa da ti uveliča Sv. Aranđela kao niko nikada do sad što nije... Srećna slava, domaćine!

ŠUMADINSC KG

13.11.2020. 08:24

@Dragan - Dobar komentar.A da li će nadležni, za kontrolu ograničenja broja ljudi,imati prilikom kontrole negativan nalaz testa ne stariji od 24 h. otkud znam da nisu zaraženi. I kako da znamo da nisu pokupili virus kod nekog gde su prethodno bili pa ga preneli na nas.