NOVI DETALjI SMRTI BEBE U VRTIĆU: Devojčica primljena u ustanovu bez potvrde pedijatra!

Tanjug

17. 10. 2020. u 12:40

НОВИ ДЕТАЉИ СМРТИ БЕБЕ У ВРТИЋУ: Девојчица примљена у установу без потврде педијатра!

Foto: Z.J.M.

GRADSKI sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak izjavio je danas da je devojčica, koja je preminula u privatnom vrtiću "Ivin vozić", u vrtić primljena bez potvrde pedijatra da je zdrava i da može da boravi u kolektivu.

- Bez te potvrde nijedno dete ne sme da boravi u predškolskim ustanovama - rekao je Gak za TV Prva.

Objasnio je da je postojao niz propusta.

Gak je takođe naveo da je dete primljeno pre navršene prve godine i da je ustanova bila u obavezi da ima posebnu ishranu i kuhinju, što nije imala, i da su vaspitačice radile bez licence i mentora.

- Na osnovu svih tih stvari i nepravilnosti jedini ispravan zaključak je da se privremeno zatvori ta ustanova - kazao je Gak.

Prema njegovim rečima, ta ustanova je kontrolisana 2019. godine u redovnom nadzoru.

- Tada nisu uočene nepravilnosti - naveo je Gak i dodao da su sada konstatovane velike nepravilnosti, zbog čega će poslati preporuku Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da se vrtić privremeno zatvori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

realno

17.10.2020. 15:58

Kad ne kontrolišete te vrtiće. Da je redovna kontrola niti bi mogle da rade bez licence niti bi mogle da primaju bebe a da nisu obezbedili adekvatnu hrani u negu. Meni je za ovo država odgovorna. Imate toliko inspekcija i svi hvataju bake sa lukom i jabukama.

Lala

17.10.2020. 16:01

E to je ona stvar kada se ide preko veze. Da bebu nisu primili, ustanova bi osvanula u novinama iz drugih razloga. Ovako će neko završiti na robiji,samo zato što je hteo da ispadne cool!