USIJAO SE VIBER: Evo koliko je građana za sedam dana prijavljeno zbog nepoštovanja epidemioloških mera

Tanjug

15. 10. 2020. u 11:09

УСИЈАО СЕ ВИБЕР: Ево колико је грађана за седам дана пријављено због непоштовања епидемиолошких мера

Foto: Depositphotos

APLIKACIJU Ministarstva zdravlja stiglo je više od 950 prijava građana o nepoštovanju epidemioloških mera, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je za TV Pink naveo da se epidemiološke mere uglavnom poštuju u javnom prevozu, tržnim centrima, školama, vrtićima, a da su najveći problem rođendanske žurke, svadbe, koncerti gde se ne poštuju mere i daje prilika virusu da cirkuliše.

- Dali smo lokalnim samoupravama da sami procene situaciju i preduzimaju određene mere i njihove Krizni štabovi su počeli da daju specijalne dozvole svojim sugrađanima da prave proslave, veselja. Insistiraćemo na sledećoj sednici Kriznog štaba da se više takve dozvole ne mogu da se izdaju, jer mera o maksimalnom broju okupljenih od 30 ljudi na zatvorenom važi za sve - rekao je Lončar.

Navodi da je u bolnicama u Srbiji pre nedelju dana bilo 270 obolelih od kovid 19, a da se taj broj danas povećao na 359 bolničkih pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Nikola

15.10.2020. 13:16

Kafana ispod stanova kod nas radi do 4 ujutru , a i policija pije isto. Caste ih malo i eto radi.... ne mogu da spavam od basa ali naravno vazno je da se ne kontrolise. Kada prijavim dodju i odu bez kazne.