ŠTA AKO NEKO NE MOŽE DA SE PRIJAVI: Dr Kon objasnio šta da urade oni koji se vrate u Srbiju, a ne mogu da podnesu elektronsku prijavu

Novosti online

19. 09. 2020. u 12:43

EPIDEMIOLOG i član kriznog štaba Predrag Kon rekao je danas da oni koji ne mogu da se prijave elektronski treba da odu kod svog izabranog lekara i da se na taj način se prijave.

ШТА АКО НЕКО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ: Др Кон објаснио шта да ураде они који се врате у Србију, а не могу да поднесу електронску пријаву

Foto Tanjug

On je izjavio da uvedeni sistem nadzora zbog pandemije korona virusa na granicama Srbije odlično funkcioniše i da je već dao određene rezultate.

Kako je rekao za TV Pink da se za nadzor prijavilo već oko 4.500 ljudi.

- Najveći rizik dolazi od onih koji se sa odmora vraćaju u Srbiju. Razlika je u tome što više nije na njima da li će sami da se jave u kovid ambulantu, već će to morati da urade po zakonu ukoliko osete zdravstvene poteškoće - istakao je Kon.

Kako je kazao realno očekivanje je da će novih mera biti kada zahladni, zavisi od toga gde će i da li će broj novoobolelih da raste.

- Mi nemamo definisano šta će biti ako dođe do eksplozije veselja i slava. Molimo ljude da shvate da ulazimo u sezonu kada je to opasno. U oktobru je vrlo bitno, naročito za zdravstvene radnike, koji moraju biti svesni da će možda opet biti u kovid bolnicama, da uradimo sve što je moguće da se jul ne ponovi. Vreme nije stalo, slave i praznici dolaze, a virus ne odlazi - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Moć kolektivne akcije