KORONA U VRTIĆIMA: Troje dece u izolaciji, jedno zaraženo, obolela i dva vaspitača u Borči

Novosti onlajn

15. 09. 2020. u 18:38

U JUTROŠNjEM televizijskom gostovanju epidemiologa Predraga Kona pojavile su se informacije o prenošenju virusa korona između dece u jednoj osnovnoj školi na Novom Beogradu.

КОРОНА У ВРТИЋИМА: Троје деце у изолацији, једно заражено, оболела и два васпитача у Борчи

Ilustracija/Foto: Arhiva Novosti

 U istom gostovanju na TV Pink, preneo je Tanjug, Kon je rekao i da je u pet vrtića potvrđeno šest pozitivnih slučajeva, te da je zaraženo četvoro dece i dve vaspitačice.

Iz Gradskog sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu su dobili informaciju da je prisustvo virusa potvrđeno kod dve vaspitačice, te da je troje dece izolovano, a da je zaraza potvrđena samo kod jednog.

- U beogradskim vrtićima od početka septembra potvrđeno je prisustvo korona virusa kod dva vaspitača u vrtiću u Borči, dok nije prijavljeno zaražavanje dece koja borave u kolektivu.

Predškolskoj ustanovi u Zemunu prijavljeno je zaražavanje jednog deteta na letovanju, ali dete se nije vraćalo u kolektiv nakon odmora, tako da nije bilo u kontaktu sa grupom i vaspitačima. Osim toga, još dvoje dece iz iste ustanove je u izolaciji zbog kontakta nekoga iz porodice sa zaraženima.

Za sada sve protiče bez problema, opreznost je na najvišem nivou, nije bilo nikakvih relaksacija mera i tako će ostati i dalje dok god je virus prisutan u Srbiji - navode iz Sekretarijata.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)