DRUMSKI RAZBOJNICI HARAJU SRBIJOM: Pazite kad putujete, imaju lukave metode da vam otmu pare

Novosti online

utorak, 04. 08. 2020. u 12:47

ДРУМСКИ РАЗБОЈНИЦИ ХАРАЈУ СРБИЈОМ: Пазите кад путујете, имају лукаве методе да вам отму паре

Foto: Tanjug

U SRBIJI je u toku sezona letnjih odmora i putovanja, što će pokušati da iskoristi takozvana "drumska mafija", upozorava generalni sekretar AMSS Milan Nikolić.

Kako je rekao za TV Prva, na auto-putevima u Srbiji često se namerno nađu predmeti kako bi se izazvala nesreća, a vozači obično ne primete odmah da je u pitanju prevara.

- Postave predmete tako da bi neko naleteo, a isti ljudi koji su podmetnuli se pojavljuju kao neko ko rešava taj problem - kaže Nikolić.

On je upozorio da takva "lažna pomoć na putu" potom odvozi u servis kako bi naplatili stvarne ili fiktivne troškove kvara.

- To su različite metode, razrađene godinama. To su posipanje ulja, bušenje hladnjaka na benzinskim stanicama i u zaustavnim trakama. Koriste se i metalnim predmetima koji bi izbušili pneumatike, bave se i podizanjem tzv. češnjeva sa nadvožnjaka - rekao je on.

Nikolić je kazao da vozači koji se kreću auto-putem od 120 kilometara na sat ne mogu da reaguju ni preko dana, a kamoli noću kada naiđu na takve prepreke na putu.

- Vozaču ne deluje sve odmah kao prevara, jer je zadovoljan što je preživeo i on i putnici. On tu iznenadnu pomoć doživi kao sreću u nesreći, pomoć prihvati ne sluteći da se radi o isplaniranom krivičnom delu. Odveze ga u servis gde mu prijavljuju razne kvarove u enormnim cenama - kazao je on.

Dešavalo se i da vozači shvate da je u pitanju prevara, pogotovo kada čuju cenu za otklanjanje kvara.

- Ukoliko neko shvati da se radi o prevari, oni zauzmu drugi stav i traže od 300 do 500 evra jer su vršili šlepanje i radili dijagnostiku - naveo je on.

Foto: Printscreen

Milan Nikolić

Kako je rekao, u pitanju je uigrana prevara koja se događa godinama, ali i u zemljama regiona.

Preporučio je da se ukoliko se nađete u takvoj situaciji, obratite policiji ili AMSS-u.

- Ne samo oni koji su u zamci, nego i oni koji primete da se nešto čudno dešava na auto-putu neka pozovu AMSS - napomenuo je on.

Kako je kazao, žrtve su više stranci nego naši ljudi, jer naši se pre snađu u takvim situacijama.

Nedavno se, kako je naveo takva situacija dogodila na auto-putu ka Nišu kod Ražnja.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Zoran

04.08.2020. 14:11

Saobracajna i kriminalna policija treba da su mnogo aktivnije i organizovanije da bi kriminal sprecili i priveli i procesuirali kriminalce..

Zoran

04.08.2020. 14:20

Пре ћеш на српском аутопуту видети Мики Мауса, него полицијску патролу. Е, да не грешим душу, постављају радаре и кажњавају због пркорачења брзине. Руку на срце, што јес'', јес'.

srba

05.08.2020. 09:10

@Zoran - Uvesti smrtnu kaznu, zatvore pootvarati, logore formirati po uzoru na SSSR. graditi zemlju robijasima i svakodnevno streljati ubice, silovatelje, manijake. Izdajnike u lance i tezak rad fizicki.