SRBI I DALjE NE MOGU U HRVATSKU: Produžena zabrana prelaska granice iz trećih država, uključujući Srbiju

Tanjug

01. 08. 2020. u 13:47

СРБИ И ДАЉЕ НЕ МОГУ У ХРВАТСКУ: Продужена забрана преласка границе из трећих држава, укључујући Србију

Foto: Šengen viza info

HRVATSKI ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekao je danas da je zabrana prelaska granice iz trećih država, uključujući Srbiju, produžena.

- Produžili smo mere zabrane prelaska granice prema trećim državama. Ta odluka je isticala juče, a danas je produžena - rekao je Božinović na komemoraciji braniteljima u Dalju iz 1991. godine.

Objasnio je da to ipak ne znači blokadu granica i dodao da postoje određeni izuzeci pod kojima se može ući u Hrvatsku, pre svega kada je reč o tranzitu, prenosi "Index".

- Međutim, s obzirom na epidemiološku situaciju u susedstvu, nije bilo nikakve osnove da bi se ublažile mere koje se odnose na prelazak hrvatske državne granice - naveo je Božinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Pera

01.08.2020. 15:07

Lepo kazu ljudi: ne trebate nam,ne garantujemo vam bezbednost,sta cete nam,ne volimo vas,a mi hocemo pa hocemo,posle dobijes batine ,punis naslovne strane i tako svake godine...

Dačo

01.08.2020. 19:21

Evo na latinici,ja bio poslje 20godina dva dana,i šta sam vidio,ništa sem stariji ljudi koji čuvaju svoju kuću i grobove,I ništa više što se tiče evropske politike,