NE ZAVREĐUJE OZBILJAN KOMENTAR: Dr Kisić o Ugljaninovoj izjavi da je neko stavio virus u maske

Tanjug

27. 07. 2020. u 15:45

UGLjANINOVA izjava o maskama ne zavređuje ozbiljan komentar, ali odgovornost za javnu reč bi morala da se podrazumeva, rekla je danas pomoćnik direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević.

НЕ ЗАВРЕЂУЈЕ ОЗБИЉАН КОМЕНТАР: Др Кисић о Угљаниновој изјави да је неко ставио вирус у маске

Foto Tanjug

Kisić-Tepavčević je za izjavu lidera SDA Sulejmana Ugljanina da postoji mogućnost da je u zaštitne maske stavljen virus, što je prouzrokovalo veću smrtnost, koju smatra besmislenom, rekla da ne zna da li je bilo ko mogao ozbiljno da shvati takvu izjavu.

-Ubeđena sam da svaki građanin naše zemlje zna kako da se zaštiti. Ovakvim pitanjima ovde nije mesto i ne treba gubiti vreme na njih- objasnila je ona.

Istakla je da mora da postoji odgovornost za svaku javnu izrečenu reč.

-Danas u savremenom svetu mnogi sebi daju za pravo da pričaju stvari koje nisu iz oblasti njihove stručnosti. Zamolila bih medije da ne podržavaju takve vrste informacija-poručila je ona.

Kisić-Tepavčević rekla je da je od ogromnog značaja nošenje maski i da ona ima smisla.

-To nije samo neka usputna preventivna mera, već ona smanjuje verovatnoću zaražavanja-naglasila je ona dodajući da koliko god nam smetala maska treba upravo sada da od sebe pružimo maksimum i pridržavamo se mera.

Na pitanje ko kontroliše kršenje samoizolacije rekla je da osoba da bi bila u samoizolaciji mora da je prošla pregled, dala bris i ima status pozitivnosti.

-Mi se angažujemo da još više imamo pomoć od sanitarne i komunalne policije. Nadam se da ne postoji nijedna građanin koji bi se svesno kretao i svesno širio infekciju-objasnila je ona.

Ukazala je da ima daleko veći broj građana koji se nisu testirali i da je zbog toga neophodno nošenje maske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!