VANREDNI NADZOR SANITARNE INSPEKCIJE: Prekršajne prijave zbog nenošenja maski

Z. GRUMIĆ

26. 07. 2020. u 15:03

RADI sprečavanja pojave i širenja zarazne bolesti kovid 19 i zaštite stanovništva, sanitarna inspekcija je u subotu obavila pojačanu kontrolu sprovođenja protivepidemijskih mera u Novom Sadu i podnela 15 prekršajnih prijava zbog nepoštovanja propisa.

ВАНРЕДНИ НАДЗОР САНИТАРНE ИНСПЕКЦИЈE: Прекршајне пријаве због неношења маски

Foto: Z. Grumić

Vanrednim nadzorom poštovanja propisanih mera kontrolisano je 40 objekata, među kojima je najviše bilo ugostiteljskih (restorani, kafići i kafane), tržnih centara, kao i prodavnica, saopštio je Biro Pokrajinske vlade za odnose s javnošću.

- Prilikom kontrole, sanitarna inspekcija je obaveštavala kontrolisana lica i građane o merama koje su na snazi, ukazivala na značaj protivepidemijskih mera kao i na ličnu odgovornost u njihovom sprovođenju. Protiv odgovornih lica, za koja je prilikom inspekcijskog nadzora utvrđeno da se nisu pridržavala protivepidemijskih mera, sanitarna inspekcija podnela je 15 prekršajnih prijava a najveći deo odnosio se na nenošenje maski u zatvorenom prostoru i nepoštovanje fizičke distance – precizirano je u saopštenju.

U skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Uredbom o merama za sprečavanje zarazne bolesti kovid 19 i drugim zakonskim odredbama, za nepoštovanje protivepidemijskih mera prekršajno će odgovarati i pravni subjekti i pojedinci.

Kontrolisanje poštovanja protivepidemijskih mera biće nastavljeno i u narednim danima na teritoriji svih gradova u Vojvodini. 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri