DAN KADA JE PLAKALA SRBIJA: Navršava se šest godina od svirepog ubistva Tijane Jurić

Novosti online

26. 07. 2020. u 11:28

ДАН КАДА ЈЕ ПЛАКАЛА СРБИЈА: Навршава се шест година од свирепог убиства Тијане Јурић

Tijana Jurić

NA današnji dan pre šest godina, u blizini sela Bajmok, oteta je i ubijena tinejdžerka Tijana Jurić (15) iz Subotice, čije je telo posle 12 dana potrage, 7. avgusta 2014, nađeno na smetlištu u somborskom naselju Čonoplja.

Devojčica je, podsetimo, poslednji put viđena 25 minuta posle ponoći, nedaleko od sportskog centra "Rata" u Bajmoku. Pre zločina, 25. jula, Tijana se vratila s letovanja na kojem je bila s društvom. S njima je provela celo veče, a oko ponoći je krenula kući s drugaricom i drugom.

Međutim, u jednom trenutku se izdvojila i pošla sama nazad ka "Rati" kako bi prijatelju vratila pozajmljeni duks. Tada je na zemljanom putu pronađena njena patika, ali od Tijane nije bilo ni traga.

Kasno u noć, 7. avgusta objavljeno je da je uhapšen otmičar Tijane Jurić Dragan Đurić (34) iz Surčina, a da je njeno telo pronađeno u blizini Sombora, 23 kilometra od mesta na kojem je oteta.

- On je u noći između petka i subote bio u Bajmoku, udario Tijanu svojim vozilom, prišao joj, nije bila teško povređena kada je počela da traži pomoć, on ju je uhvatio za vrat, udarao, ubacio u svoje vozilo, odvezao u atar - rekao je tada ministar Nebojša Stefanović na konferenciji i dodao da je devojčica tu i ubijena.

Policajci su Đurića pronašli u mesari u Surčinu, kako potpuno mirno seče meso. Na mesto gde se nalazi devojčicino telo Đurić je sam odveo policiju. Kako je Tijanin otac izjavio posle suđenja, na pitanje sudije zašto je ubio devojčicu, Đurić je rekao "ne znam".

Igor Jurić je nakon ubistva osnovao Fondaciju "Tijana Jurić", koja se borila za doživotnu kaznu zatvora za najteža krivična dela. Fondaciju je podržalo oko 160.000 građana, nakon čega su usvojene izmene Krivičnog zakonika kojim se ukida kazna zatvora od 30 do 40 godina i uvodi doživotna robija za najteža krivična dela.

Zbog ubistva tinejdžerke Dragan Đurić osuđen je na 40 godina robije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)