Fotografija devojčice na infuziji, ispred bolnice u Novom Pazaru, izazvala je reakcije mnogih. A evo šta je prava istina

V. N.

05. 07. 2020. u 21:05

DEVOJČICA koja je na fotografiji prikazana ispred pedijatrijskog odeljenja bolnice u Novom Pazaru koja je kružila društvenim mrežama - nema nikakve veze sa koronom.

Фотографија девојчице на инфузији, испред болнице у Новом Пазару, изазвала је реакције многих. А ево шта је права истина

Foto "Tviter"

- Napolju joj je pružena prva pomoć, jer boluje od astme - rekao je Zlatibor Lončar, ministar zdravlja. - Trebalo je da primi terapiju dok ne dođe do Kraljeva, a najsigurnije za devojčicu je bilo da ne ulazi u crvenu zonu, u kovid-bolnicu. Ukazana joj je prva pomoć na najadekvatniji način, da se ne bi zarazila.

On je rekao i da je dete u Kraljevu pregledano i određena joj je terapija, posle čega je vraćena i oseća se dobro.

Lončar je naveo i da je napravljen program rada i da predsednik Aleksandar Vučić na sat vremena proverava stanje u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu.

Tim povodom oglasio se i koordinator Opšte bolnice Novi Pazar Mirsad Đerlek i rekao da je naredio hitnu unutrašnju zdravstvenu kontrolu, da bi se situacija ispitala.

- Ovo je rat i nema sentimenta. Ko god bude prekršio pravila ponašanja i odnosa prema pacijentima, biće najstrože sankcionisan - rekao je Đerlek.

On je istakao i da se susreću sa problemom da se oko 10 odsto ukupnog medicinskog osoblja nalazi na bolovanju i da će zbog toga uraditi detaljnu kontrolu medicinske dokumentacije. Od ukupno 632 zaposlenih, na bolovanju je čak njih 80.

- Svi za koje se utvrdi da su lažirali bolovanje dobiće otkaz - rekao je Đerlek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna