Ministar Vulin obišao u Moskvi pripadnike Garde Vojske Srbije (FOTO)

Novosti online

23. 06. 2020. u 19:20

Министар Вулин обишао у Москви припаднике Гарде Војске Србије (ФОТО)

Foto: MOD

Prema rečima ministra Vulina, naši gardisti su dobro, zdravi su, „uložili su ogroman napor, bili su u karantinu, vežbali su, pripremali se i biće na visini zadatka“.

- Sutra će pokazati kako izgledaju potomci pobednika iz Drugog svetskog rata. U ime vrhovnog komandanta Vojske Srbije danas sam ih pozdravio i poželeo im mnogo uspeha i da još jednom pokažu da su Srbi narod koji iznad svega ceni slobodu, da su uvek bili na pravoj strani sveta i da su uvek bili narod koji nepogrešivo bira slobodu i pobedu. Tamo gde su Srbi, tamo je sloboda, tamo je pobeda - poručio je ministar Vulin.

Zamenik komandanta Garde pukovnik Željko Gavrilović rekao je da su pripadnici te jedinice završili pripreme i da su spremni za Paradu pobede.

- Ljudstvo je maksimalno motivisano, svesno ukazanog poverenja, daće maksimum po pitanju strojeve izgrađenosti i na najbolji način prikazati da smo pripremeljeni da našu vojsku i našu državu predstavimo u najboljem svetlu - istakao je pukovnik Gavrilović.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas 75 pripadnika Garde Vojske Srbije koji će sutra u prestonici Ruske Federacije učestvovati na Paradi pobede povodom obeležavanja 75. godišnjice pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Ministar Vulin prisustvovaće Paradi pobede na poziv ministra odbrane Ruske Federacije generala armije Sergeja Šojgua.

Foto: MOD

Tekst potpisa

Naše gardiste, uz ministra odbrane, obišli su i zamenik načelnika Generalštaba general-major Petar Cvetković i pomoćnik ministra za politiku odbrane Milan Ranković.

Parada pobede biće održana na Crvenom trgu, na mestu gde je Crvena armija 1945. godine proslavila pobedu nad fašističkim silama Osovine.

Na čelu ešelona Garde biće komandant gardijskog bataljona potpukovnik Dragan Jakovljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)