BEBA PORODILJE PREMINULE OD KORONE JE VELIKI BORAC: Iako još uvek na respiratoru, dečak je u stabilnom stanju i negativan na kovid

Novosti onlajn

19. 10. 2021. u 15:35

BEBA porodilje koja je preminula od korone tri dana nakon porođaja od korone , Ane P. (36) iz Vrnjačke banje, i dalje je već petnaesti dan na respiratoru, ali je u stabilnom stanju.

БЕБА ПОРОДИЉЕ ПРЕМИНУЛЕ ОД КОРОНЕ ЈЕ ВЕЛИКИ БОРАЦ: Иако још увек на респиратору, дечак је у стабилном стању и негативан на ковид

Foto: Privatna arhiva

Dečak je kovid negativan, što znači da nije zaražen korona virusom i ako je bio u utrobi majke koju je taj virus napao. On je carskim rezom došao na svet 4. oktobra, u osmom mesecu, i većim delom diše samostalno.

- Beba ima saturaciju od 97 odsto, hrani se, mokri normalno i ima stolicu. Teška je 1.670 grama. Stanje se procenjuje kao stabilno, i danas će ići na kontrolni ultrazvuk Centralnog nervnog sistema i i eho srca. Bilo kakve prognoze je nezahvalno davati, ali se svi nadamo najboljem. Dete je 24 sata pod nadzorom lekara u intenzivnoj nezi, kaže dr Slobodan Milisavljević, direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu.

U kragujevačkoj Pedijatrijskoj klinici leži još jedno dete staro 15 dana, koje je Covid pozitivno, ali je stabilno i bez kiseoničke terapije, i planira se da već sutra ide kući.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!