KONJICA PREDALA RAPORT VOJVODI MIŠIĆU: Simbolična ceremonija ispred zgrade Vlade pred glavnu manifestaciju na Savskom trgu (FOTO)

Novosti online

15. 09. 2021. u 18:20

PRIPADNICI Konjičke jedinice policije predali su ispred zgrade Vlade Srbije raport "vojvodi Živojinu Mišiću", glumcu koji je na današnji veliki praznik dočarao legendarnog srpskog vojskovođu.

КОЊИЦА ПРЕДАЛА РАПОРТ ВОЈВОДИ МИШИЋУ: Симболична церемонија испред зграде Владе пред главну манифестацију на Савском тргу (ФОТО)

Foto: D. Bjelić

Konjička jedinica je krenula sa Trga republike ka spomeniku Stefanu Nemanji, i tom prilikom su zabeleženi ovi sjajni prizori na Terazijama. Ispred njih su paradirali mladići u uniformama srpske vojske iz Prvog svetskog rata.

Foto: Novosti

Mladi folkloraši su u isto vreme išli ulicama u narodnim nošnjama, klicali Srbiji, dok je iznad njih leteo policijski helikopter sa velikom trobojkom.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, proslavlja se 15. septembra, na isti dan kada je srpska armija probila bugarske i nemačke položaje na Solunskom frontu, ponovo kročila u otadžbinu i krenula u juriš kojim je oslobođena Srbija.

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: D. Bjelić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna