U ČAST SLAVNIH PREDAKA, BEOGRADOM SE ORILO "TAMO DALEKO": Prizor koji je oduševio sve, pogledajte scene sa Trga Republike (VIDEO)

Novosti online

15. 09. 2021. u 17:40

U SRBIJI i svim mestima gde živi naš narod danas se obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i zastave.

У ЧАСТ СЛАВНИХ ПРЕДАКА, БЕОГРАДОМ СЕ ОРИЛО ТАМО ДАЛЕКО: Призор који је одушевио све, погледајте сцене са Трга Републике (ВИДЕО)

Foto: D. Bjelić

Centralna manifestacija je u Beogradu, gde će se tri defilea, koji kreću od spomenika Karađorđu, Njegošu i Vojvodi Vuku, simbolično stopiti ispred Stefana Nemanje na Savskom trgu.

Na Trgu Republike policijski orkestar je privukao veliku pažnju građana, pogotovo tokom izvođenja omiljene tradicionalne srpske pesme "Tamo daleko", koja govori o stradanju naših vojnika u Prvom svetskom ratu.

Pored konjičke jedinice policije postrojeni su i mladići u uniformama srpske vojske iz Prvog svetskog rata, a nakon "Tamo daleko" orkestar je izveo omiljenu srpsku koračnicu - "Marš na Drinu".

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: D. B.

Foto: D. B.

Foto: D. B.

Foto: D. B.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (18)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!