OVAKO ĆE SUTRA GRMETI NA PEŠTERU: Pogledajte spektakularne pripreme Vojske Srbije za vežbu "Munjeviti udar 2021" (VIDEO)

Novosti online

26. 06. 2021. u 12:24 >> 14:52

NA privremenom poligonu "Pešter", više od 2.300 pripadnika Vojske Srbije nastavlja sa intenzivnim vežbovnim aktivnostima, koje će u nedelju 27. juna kulminirati združenom vežbom ojačane taktičke grupe u izvođenju napadne operacije.

ОВАКО ЋЕ СУТРА ГРМЕТИ НА ПЕШТЕРУ: Погледајте спектакуларне припреме Војске Србије за вежбу Муњевити удар 2021 (ВИДЕО)

Foto: MO RS

Vojnoj vežbi prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Čuvanje otadžbine i našeg naroda njihova je profesija. Hrabrost, čast, snažan duh i spremnost oduvek su osobine pripadnika Vojske Srbije i to su dokazali nebrojeno puta. Danas su konačno i opremljeni najsavremenijom tehnikom, borbenim sistemima i naoružanjem. Sutra će na Pešteru u združenoj vežbi sa bojevim gađanjem "Munjeviti udar 2021" pokazati zašto su sila sposobna da odgovori na sve izazove i najčvršći bedem u zaštiti sigurnosti i stabilnosti naše Srbije - naveo je ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Na toj lokaciji vežbu izvode jedinice Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, uz upotrebu tenkova, borbenih vozila, artiljerijskih sistema i oruđa, aviona, helikoptera, daljinski pilotiranih vazduhoplova, PVO sistema i naoružanja pešadijskih i specijalnih jedinica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)