USAVRŠAVANJE GRADONAČELNICE I PREDSEDNICE OPŠTINA: Obuka za savremenu javnu upravu

J.Ž.S.

17. 06. 2021. u 13:29

SA ciljem da se unapredi kvalitet života svih građana u lokalnim zajednicama i pruži podrška ženama na čelu lokalnih samouprava, kao i ostalim državnim službenicima, danas su članicama Mreže žena gradonačelnica i predsednica opština u Srbiji predstavljene dve nove e-obuke, od četiri koje su izrađene u sklopu projekta "Obuka za državnu službu za 21. vek u Republici Srbiji".

УСАВРШАВАЊЕ ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ И ПРЕДСЕДНИЦЕ ОПШТИНА: Обука за савремену јавну управу

Ilustracija / Foto Depositphotos

Ove obuke su dostupne službenicima na onlajn platformi za učenje Nacionalne akademije za javnu upravu (NAJU), a izrađene su uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (MDULS), Vlade Švedske i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji.     

Potpisnice Povelje ženske solidarnosti - 22 žene koje se nalaze na čelu gradova i opština u Srbiji, imale su priliku da se prve upoznaju za novim dostupnim onlajn obukama na platformi i na taj način savladaju korišćenje ovih savremenih digitalnih alata za usavršavanje.

Gradonačelnicama i predsednicama opština u Srbiji, kao i ostalim službenicima je platforma za e-učenje dostupna 24 sata dnevno, u bilo koje doba, kad god to odgovara korisnicima, sa preko 25 onlajn obuka u različitim oblastima.     

Ove e-obuke će im pomoći da uspešno upravljaju svojim lokalnim zajednicama, od poboljšanog planiranja i efikasnijeg pružanja javnih usluga, do boljeg pracenja postignutih rezultata.

- Obuka za državnu službu za 21. vek u Srbiji" jedan je od najvažnijih projekata koje trenutno sprovodimo, jer nastojimo da javni službenici u našoj zemlji imaju neophodna znanja i veštine da se suoče sa izazovima vremena u kome živimo - izjavio je dr Dejan Miletić, v.d. direktora NAJU.     

Prema rečima Marije Obradović, ministarke državne uprave i lokalne samouprave, modernizacija javne uprave jedan je od primarnih ciljeva Vlade.

- Stručno usavršavanje u lokalnim samoupravama, koje su najbliže građanima, kao prvo mesto gde se obraćaju u rešavanju svakodnevnih problema, posebno je važan segment procesa reformi. Javna uprava kojoj težimo u centar svog delovanja stavlja upravo potrebe građana i privrede, pružanjem efikasnih i sve više digitalnih javnih usluga. Ove obuke doprineće i ostvarenju dugoročnog cilja o daljem uvećanju broja žena na rukovodećim funkcijama u našim opštinama, gradovima i drugim organima uprave naše države - istakla je ministarka.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju