PETAR PETKOVIĆ O INCIDENTU NA KOSMETU: Dva srpska autobusa već nekoliko sati na Jarinju! (FOTO)

Tanjug

12. 06. 2021. u 09:41

NA prelazu Jarinje tzv. kosovska policija već nekoliko sati ne dozvoljava da administrativnu liniju pređu dva srpska autobusa sa više od 80 ljudi, izjavio je jutros direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković.

ПЕТАР ПЕТКОВИЋ О ИНЦИДЕНТУ НА КОСМЕТУ: Два српска аутобуса већ неколико сати на Јарињу! (ФОТО)

Foto: Kancelarija za KiM

On je na TV Pink rekao da je u prvom autobusu grupa vernika koja je krenula na poklonjenje i obilazak srpskih svetinja na prostoru KiM, dok su u drugom alpinisti koji su se uputili na Šar planinu.

Foto: D.C.

 

Petković je istakao da je zabrana ulaska suprotno Sporazumu o slobodi kretanja, podsećajući da su i juče na prelazu držali više od pet sati još jednu grupu vernika.

Foto: Kancelarija za KiM

 

I ministarki za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dariji Kisić Tepavčević juče je bio zabranjen ulazak na KiM, koja je planirala da u Severnoj Mitrovici održi ispit sa studentima treće godine na Odeljenju za epidemiologiju Medicinskog fakulteta.

- Nastavlja se niz tih incidenata i provakcija koje dolaze iz Prištine i vidimo da se incidenti pojačavaju kako se približava nastavak dijaloga - poručio je Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)