DOKTOR JE BIO JOVANOV KUM: Otac Jovana Vasića - Veliku zahvalnost dugujem lekarima i sestrama Urgentnog centra

Novosti online

10. 06. 2021. u 22:26

DEČAK Jovan Vasić Piromanac (15) jedan je od najboljih mladih violinista u Srbiji, koji je pre pet dana teško povređen u saobraćajnoj nesreći, jutros se probudio iz kome.

ДОКТОР ЈЕ БИО ЈОВАНОВ КУМ: Отац Јована Васића - Велику захвалност дугујем лекарима и сестрама Ургентног центра

Foto: Printscreen

Zoran Vasić dečakov otac potvrdio je ovu radosnu vest.

- Joca se jutros probudio iz kome oko 7 sati. Hvala Bogu dragom i današnjem prazniku, a veliku zahvalnost dugujem lekarima, sestrama, načelnici odeljenja. Svi ga paze kao da je njihovo dete - rekao je Vasić i dodao da ima još jednu lepu vest.

Naime, u molbama da mu se dete oporavi nesrećni čovek se obratio i svešteniku pri Urgentnom centru.

- Potražio sam ga u sredu i zamolio ga da očita mom detetu molitvu za zdravlje molitvu. Pitao me je da li je Joca kršten. Rekao sam mu da nije i on mi je rekao da ništa ne brinem i da će videti da najpre krsti Jocu - objašnjava Vasić.

Prema njegovim rečima, Joca je na odeljenju intezivne nege i niko ne može od nas da bude tu.

- Međutim, Jocin doktor Vladimir Arsenijević, rekao je da će sve da sredi i da će on biti kum, kako bi se dete krstilo. Mojoj sreći nije bilo kraja. Joca je kršten danas oko 10 sati. Daće Bog da sve bude kako treba - rekao je Vasić.

Ko je Joca Piromanac?

Inače, Joca Vasić je veliki talenat i izuzetan dečko kome su muzički znalci predviđali sjajnu muzičku karijeru. Potiče iz čuvene porodice muzičara. Violina je tradicija u porodici Vasića, a mali Joca je praunuk čuvenog Žikice Piromanca i unuk Boje Piromanca.

NJegov stric je bio čuveni muzikant Boban Voz dok je otac Zoran takođe svirao violinu.

- Počeo sam da sviram sa šest-sedam godina, ne znam ni sam tačno, a kako da kažem, violina je za mene sve. Želja mi je da nastavim tradiciju - rekao je Jovan jednom prilikom.

Jovan je već dva puta proglašen za najboljeg violinistu Srbije u svojoj kategoriji.

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)