VAKCINA ULAZNICA NA FESTIVALE? "Spasimo muziku" - Još dva odsto imunizovanih do željenog cilja

Tanjug

09. 06. 2021. u 11:52

INICIJATIVA "Spasimo muziku" smatra da je potrebno još dva posto vakcinisanih kako bi od 21. juna bilo omogućeno održavanje muzičkih manifestacija u Srbiji.

ВАКЦИНА УЛАЗНИЦА НА ФЕСТИВАЛЕ? Спасимо музику - Још два одсто имунизованих до жељеног циља

Foto : Egzit tim, S.Bajić

Inicijativa koju je pokrenula grupa muzičkih poslenika, uz podršku vodećih promotera i manifestacija, podsetila je da je Krizni štab predvideo povratak muzičkih manifestacija od 21. juna, pod uslovom da je do tada najmanje 50 posto punoletnih građana vakcinisano, uz dalje poboljšanje epidemiološke situacije.

 - Ujedinjeni festivali Srbije, koje predvode Egzit i ostali ključni akteri srpske festivalske scene, pokrenuli su nakon toga i nacionalnu kampanju za vakcinaciju mladih, zahvaljujući kojoj se proces ubrzao, pa je do željenog cilja ostalo da se vakciniše svega dva odsto, dok je u isto vreme epidemiološka situacija drastično poboljšana", kaže se u saopštenju.

Iz "Spasimo muziku" su podsetili i da su vodeći srpski festivali Egzit, Birfest, Lav fest, Arsenal i Nišsvil nedavno predstavili protokol, pozitivno ocenjen u Kriznom štabu, koji predviđa da na festivale mogu da uđu vakcinisani, posetioci sa potvrdom da su preležali Kovid-19 i oni koji poseduju negativan PCR ili antigenski test, čime bi ta okupljanja bila među najbezbednijim.

Kako se navodi, jedan od pomenuta tri uslova moraće da ispune i posetioci u Austriji, gde zahvaljujući uspešnoj vakcinaciji od 1. jula počinje koncertna sezona sa događajima punog kapaciteta, bez fizičke distance i nošenja maski.

 - U Belgiji će ovog leta moći da se organizuju masovni događaji na otvorenom kapaciteta do 75.000 ljudi, što će definitivno omogućiti održavanje tamošnjih vodećih festivala, poput Pukelpopa i Tomorovlend-a! Uslov za ulazak na događaje biće dokaz o vakcinaciji ili negativan test na koronavirus", saopštili su iz "Spasimo muziku".

Inicijativu "Spasimo muziku" podržali su Egzit, Lav fest, Bir fest, Arsenal, Nišvil, Čarm mjuzik, Glič rekords, Skaj mjuzik, Long plej, Melos estrada, Gigstiks, GMR, Kombank dvorana, Odličan hrčak, Pop depresija, Skaj mjuzik i brojni drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)