I LOZNICA USKORO NA MAPI UEFA: Zahuktali se radovi na izgradnji velelepnog sportskog objekta (FOTO)

V. Mitrić

19. 02. 2022. u 20:10

RADOVI na izgradnji novog stadiona u Loznici, na Lagatoru, zahuktali su se pa bi vrlo brzo i građani ovog dela Srbije mogli da uživaju u fudbalskim mečevima na velelepnom sportskom objektu po UEFA četiri zvezdice standardima!

И ЛОЗНИЦА УСКОРО НА МАПИ УЕФА: Захуктали се радови на изградњи велелепног спортског објекта (ФОТО)

FOTO: V. Mitrić

Kako nam je potvrdio gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, ovo grandiozno delo koje raste iz dana u dan jedan je od najdražih darova Loznici i Lozničanima, koje je obezbedio lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao što je reč i o drugim velikim investicijama u gradu i novom zapošljavanju.

- Stadion će vrlo brzo biti ne samo jedan od zaštitnih znakova grada i Srbije, već i mesto gde će moći da se afirmišu ovdašnji sportisti, sportski radnici i drugi pregaoci u toj oblasti, ne više u lokalnom i regionalnom smislu, već evropskom i svetskom - kaže Petrović.

- Kako ne bismo bili srećni i zadovoljni ovako nečim u čijoj izgradnji i mi učestvujemo na dogovoren i utanačen način, jer je, pored ostalog, reč o investiciji od 3,6 milijardi dinara - kaže Petrović.

Stadion će imati 8.200 mesta... glavni teren će posedovati grejanje, objekat će biti osvetljen reflektorima, a pomoćni teren, sa veštačkom travom, takođe će biti pokriven reflektorima, baš kao i parking-prostor, podzemne garaže... Tu će biti teretane, sauna, sala za borilačke sportove, poslovno--sportsko zdanje, pa sve zaista predstavlja istinski dobru priču iz ovog dela Srbije.

- Ovo će biti i velika promocija za naš grad i kraj, mogućnost za mnoge iskorake, ne samo sportske, već turističke, privredne i kulturne - kaže Dejan Stalović, gradski menadžer.

- Predsednik Vučić pogledao nas je na najbolji mogući način i na tome smo mu svi, od srca zahvalni. Ovde će biti značajne sportske priredbe. Loznica ulazi na mapu UEFA, a šta to znači ne treba naročito da se crta i objašnjava. Radovi će biti završeni na vreme. Jedva čekamo da se otvori stadion na mestu starog, koji je bio daleko ispod svih normi.

Zane Šaulić, odbornik u Skupštini grada, kaže da je, praktično, rastao na starom stadionu i oko njega, ali da i kad je najviše maštao, "nije mogao da izmašta da će u njegovom gradu, i komšiluku, nići tako grandiozan stadion za poštovanje evropskog i svetskog fudbala.

BONUS VIDEO: Astronomski sat u Pragu, jedna od najvećih atrakcija grada

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!